Connect with us

BiH

FEAL najavio otvaranje 70 novih radnih mjesta

Published

on

Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega jedno je od najvećih tvrtki za preradu aluminija u BiH, a mogu slobodno reći i u regiji, kazao je direktor FEAL-a iz Širokog Brijega Tonćo Barbarić.

– Mi danas prerađujemo 23 tisuće tona profila raznih vrsta i izvozimo razne elemente, a 85 posto ukupne realizacije ide u izvoz. Izvozimo u sve zapadnoeuropske zemlje, a naši proizvodi se mogu naći u čitavom svijetu od Kazahstana do Sjedinjenih Američkih Država – kazao je Barbarić. Naveo je kako imaju oko 900 partnera.

– FEAL kao grupa trenutno zapošljava 620 ljudi, konkretno u Hercegovini njih oko 500. Pored BiH imamo poduzeća u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gornji, Njemačkoj i Austriji – kazao je Barbarić.

Govoreći o daljnjem razvoju tvrtke, najavio je puštanje u rad prese u pogonu u Mostaru, što će rezultirati otvaranjem 50 novih radnih mjesta, kao i proširenje pogona u Širokom Brijegu što znači još 20 novouposlenih.

Barbarić je podsjetio kako je tijekom protekle godine FEAL uposlili 88 novih djelatnika. Dugogodišnja suradnja FEAL-a s fakultetima Sveučilišta u Mostaru, posebice s Fakultetom strojarstva i računarstva te s Građevinskim fakultetom, jedna je od važnih komponenti uspjeha širokobriješke tvrtke.

– Mi imamo izuzetnu korist i želimo podržati takav vid suradnje. Imamo i dobru suradnju kada je riječ o studentskoj praksi u našoj tvrtki u okviru koje studenti rade na konkretnim projektima. S Građevinskim fakultetom surađujemo na izradi statike za konstrukcije za nadzore izvođenja radova – istaknuo je Barbarić.

Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega prisutno je na tržištu više od 35 godina, te ima dugu tradiciju u preradi aluminija. Osnovano je 1976. godine, a od 2000. godine je u potpunosti u privatnome vlasništvu. (Fena)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari