Connect with us

BiH

Federacija BiH izgubila spor oko 13 tenkova

Objavljeno

on

Vlada Federacije BiH izgubila je sudski spor pred Trgovačkim sudom u Osijeku protiv hrvatske kompanije Đuro Đaković, od koje je tražila isplatu 13,3 milijuna eura za sudjelovanje u proizvodnji 13 tenkova koje je Hrvatska devedesetih prodala Kuvajtu, objavio je Dnevni Avaz.

[ad id=”93788″]

”Sud je odbio tužbu Federacije BiH kao neosnovanu i proglasio zastaru”, naveo je Dnevni Avaz pozivajući se na informaciju iz Agencije za privatizaciju Federacije BiH (APF).

Time je, kako prenosi Hina, okončan devetogodišnji spor s Đurom Đakovićem. Uz to je Trgovački sud u Osijeku naložio Federaciji BiH platiti oko 50.000 eura sudskih troškova, no u APF-u tvrde da to neće učiniti.

“Nismo dužni i nećemo to platiti. Oni su se pozvali na zastaru. Čak je Ustavni sud Hrvatske odbio dvije naše žalbe. Mi smo pokušali svim zakonskim sredstvima naplatiti svoja potraživanja, ali nismo uspjeli”, rekao je za Dnevni Avaz vršitelj dužnosti APF-a Drago Vrbić.

Naime, Federacija BiH tužile su 2007. godine Đuru Đakovića zbog prodaje 13 tenkova Kuvajtu početkom devedesetih godina. U izradi tih tenkova sudjelovale su, po istim navodima, bosanskohercegovačke kompanije BNT, Famos i Zrak. BNT je, kako se tvrdi, za tenkove isporučio topove, Famos motore, a Zrak je izradio optiku.

tenk đuro đaković

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari