Connect with us

BiH

Federacija dobila novu domaću pušku

Objavljeno

on

Foto Avaz

U prostorijama novotravničke kompanije “BNT” predstavljena je nova domaća puška.

Radi se o novom uspjehu bh. namjenske industrije, ali i kompanije koja je prije nekoliko godina proizvela prvu samohodnu haubicu. Kako je potvrđeno za Avaz, ova puška dobila je sve dozvole i prošla interna testiranja.

Za sada je proizvedeno 10 prototipa, a uskoro će se krenuti s masovnijom proizvodnjom. Danas su prostorije ove tvrtke posjetili čelnici Vlade FBiH, a kako nam je potvrdio Nermin Džindić, ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH, razgovaralo se i o samohodnoj haubici 155 m koju je samostalno razvilo i proizvelo ovo bh. poduzeće, prenosi vecernji.ba.

– Predstavljena je i nova puška kalibra 7,62 mm, također u potpunosti bh. proizvod koja bi uskoro trebala biti testirana u europskim zemljama. Puška je rađena u kompletu u BNT TMiH. U narednom razdoblju očekujemo da ćemo potpuno razvijen proizvod testirati u Europi, nakon toga i dobivanja certifikata i dozvola početi pripreme za izvoz i za serijsku proizvodnju – rekao je Džindić.

On je istaknuo da sve ide svojim tijekom kada je u pitanju proizvodnja haubice. – Druga haubica je naručena od strane našeg strateškog partnera.

Radi se o kamionu “tatra” na kojem ćemo mi raditi sve pristroje i automatsku haubicu 155 mm. Očekujemo do kraja godine da će priprema biti završena – kazao je Džindić. Kaže kako je ovo veliki uspjeh za namjensku industriju Federacije koja je u stalnom porastu od 2015. godine, prenosi Vecernji.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari