Pratite nas

Federalna vlada bez podrške parlamenta i građana- ceh plaćaju poplavljeni

Objavljeno

na

Kada parlament odbije neki od, po procijenama vlade ključnih zakona, uobičajno je u demokratskim zemljama da premijer daje ostavku ili zatraži da se glasa o povjerenju vladi.

jere-i-neka-595x340Nezakonito uspostavljena federalna vlada i njezin predsjednik Nermin Nikšić, čini se ni ne razmišljaju poštivati demokratske postulate, nakon što Federalni parlament nije prihvatio vladin prijedlog zakon o osnivanju federalnog fonda za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće, piše Hrvatski Medijski Servis.

Protiv su glasali ne samo zastupnici oporbenog SBB-a i dva HDZ-a, već i dio zastupnika Stranke demokratske akcije koja participira u Nikšićevoj vladi.

Zastupnici nisu imali povjerenja u Nikšićevu vladu da bi joj prepustili da upravlja višemilijunskim donacijama.

Tijekom zasjedanja Zastupničkog doma, iznijeli brojne zamjerke, a jedna od osnovnih bila je činjenica da je u radu budućeg fonda potpuno marginalizirana uloga Parlamenta.

Izskazana je i sumnja kako će sredstva fonda biti zloupotrebljena jer će njime upravljati Vlada u kojoj sjede ministri opterećeni brojnim aferama.

Indikator nepovjerenja u federalnu vlast je i to što je na poseban račun za pomoć nastradlima u poplavama uplaćeno znato manje novca nego na donatorski račun Vlade manjeg bh entiteta- Republike Srpske.

Za razliku od F BiH Fond solidarnosti za pomoć poplavljenom stanovništvu u RS danas je u zgradi Vlade RS i službeno formiran. Na njegovom čelu je premijerka Željka Cvijanović, a osim nje, Upravni odbor Fonda će činiti pet članova Vlade RS, zatim gradonačelnici Bijeljine, Doboja, Prijedora i načelnik Šamca, pogođeni poplavama, Nada Arlov, predstavnik medija, te predstavnik Programa za razvoj Ujedinjenih nacija.

Upravni odbor je odlučio da podjela vaučera u visini od 5.000 maraka za najpogođenija domaćinstva treba početi 2. ili 3. srpnja, a procjena je da će za ove namjene biti potrebno 150 milijuna maraka.
“Mnogo je posla pred nama. Sada je najvažnije da će ljudi dobiti pomoć koja im je potrebna da saniraju posljedice poplava”, rekla je Cvijanović.

Hože li kada i kako pomoć dobiti stradali u poplavama u F BiH? Na to pitanje još nema odgovora. Federalna vlast glavni je krivac za to, jer ignorira činjenicu da joj građani i Parlament ne prvi put iskazuju nepovjerenje./HMS/

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Njemačka potonula u najtežu političku krizu zadnjih desetljeća

Objavljeno

na

Objavio

S obzirom na izborne rezultate od 24. rujna, nismo na raspolaganju za ulazak u veliku koaliciju, stoji u dokumentu SPD-a.

Njemački Socijalni demokrati još uvijek nisu na raspolaganju da se priključe Kršćanskim demokratima kancelarke Angele Merkel u stvaranju vlade “velike koalicije” nakon što su pregovori s drugim strankama propali, pokazao je stranački dokument u ponedjeljak.

“S obzirom na izborne rezultate od 24. rujna, nismo na raspolaganju za ulazak u veliku koaliciju”, stoji u dokumentu o kojemu će stranački čelnici raspravljati, a koji je na uvid dobio Reuters. “Ne bojimo se novih izbora.”

Ocjene su iznesene nakon što su napori Angele Merkel da sastavi vladu od koalicije triju stranaka propali. Njemačka je zbog toga potonula u najtežu političku krizu zadnjih desetljeća, zbog čega su povećani izgledi za nove izbore.

SPD je osvojio 20,5 posto glasova u rujanskim izborima, što je njihov najgori poratni rezultat nakon što je izgubio važnost zbog položaja ‘mlađeg’ partnera u često čudnoj koaliciji kojom je dominirala Merkel. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Objavio

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) optužio je Aleksandra Stankovića za ‘povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu’.

Smatraju da se Stanković u emisiji ‘Nedjeljom u 2‘ ‘ogriješio i ponizio ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor’.

Također traže i da se Stankovića makne s mjesta voditelja Nedjeljom u 2 te da ga se suspendira.

Potaknuti emisijom „ Nedjeljom u dva“ emitiranoj u nedjelju  19.  studenog na HRT 1,  kao jednoj od krovnih braniteljskih udruga u RH , smatramo da je naša dužnost reagirati po tom pitanju.

Voditelj  Aleksandar Stanković ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa.

Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.

“Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica”.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu  i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Također, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu , zbog širenja  neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj  javno naziva građanskim,  smatramo kako bi bilo primjereno smijeniti ga s mjesta TV voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, te ga suspendirati s Nacionalne televiziji’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić.

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Marko Ljubić: Zahtjevam stegovni postupak protiv Aleksandra Stankovića!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari