Connect with us

Zanimljivosti

Fenomenalni kadrovi Pelješkog mosta – Još malo i gotovo

Objavljeno

-

Hrvatske ceste su objavile novi video u kojem je vidljivo do koje su faze došli radovi na Pelješkom mostu. Video je snimljen dronom, a osim fenomenalnih kadrova mosta iz zraka, prikazuje i postavljanje zaštitne ograde te otkriva kako izgleda unutrašnjost mosta.

Planirano je da će dionice 1. faze projekta biti puštene u promet u ljeto ove godine, neposredno prije početka glavne turističke sezone.

Trenutno se postavlja ograda za zaštitu od vjetra s obje strane mosta kao i zaštitna, odbojna ograda s unutarnje strane. Unutar mosta postavljaju se revizijske staze, odvodnja i kabelske police za buduće instalacije, a radi se među ostalim i hidroizolacija inspekcijske staze kao i postavljanje cestovne rasvjete.

Početkom siječnja bit će postavljen završni sloj asfalta što je preduvjet za početak postupka probnog opterećenja u cilju ispitivanja konstrukcije.

Uglavnom počele su pripreme za tehnički pregled Pelješkog mosta, slaže se dokumentacija,a jedan njen dio, poput projektne dokumentacije i izvedbenog projekta, već se šalje na preglede, odnosno uvide.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari