Pratite nas

Događaji

Festival radosne kulture od 21. do 26. travnja u Virovitici

Objavljeno

na

Festival “FRKA” je zamišljen kao nezavisni gradski i regionalni kulturni projekt, koji bi se održavao tijekom jednog tjedna u travnju, počevši od ove godine.

U organizaciji Centra civilnih inicijativa “Spajalica” iz Virovitice od 21. do 26. travnja u Gradskom muzeju, Kazalištu Virovitica, Gradskoj knjižnici i crkvi sv. Roka održat će se pregršt kulturnih događanja objedinjenih u naziv Festival radosne kulture – FRKA.

Svrha je projekta obogaćenje kulturne ponude u gradu i njegovoj široj okolici, kroz niz događaja koji će biti besplatno dostupni svima zainteresiranim za širenje svojih kulturnih vidika.

[ad id=”68099″]

Program festivala:

21. travnja, 18:30 Otvaranje manifestacije // Gradska knjižnica

21. travnja, 19:00 Tribina – „New Age i alternativna medicina“, predavač: fra dr. sc. Josip Blažević // Gradska knjižnica

22. travnja, 19:00 Književna večer: Nova europska drama ili Velika obmana – predavač: prof.dr. sc. Sanja Nikčević // Gradski muzej Virovitica

23. travnja, 19:00 Multimedijski projekt „Antologija hrvatske poratne drame“ (Noć knjige), predstavljači: Božidar Petrač i prof. dr. sc. Sanja Nikčević // Gradska knjižnica

23. travnja, 20:30 Otvaranje izložbe: „Hrvatska drama na temu Domovinskog rata“ (Noć knjige), predstavljači: Božidar Petrač i prof. dr. sc. Sanja Nikčević // Gradska knjižnica

24.travnja, 19:30 Koncert sakralne glazbe – Djevojački zbor „Mozartine“, Zagreb // Crkva sv. Roka

25.travnja, 13:00 Kazališna predstava „Brat Magarac“ – režija: Antonija Šašo // Kazalište Virovitica

25.travnja, 19:00 Multimedijski program za mlade – „Hrvatsko nadzemlje“, Split // Kazalište Virovitica

26. travnja, 18:00 „Je li Hrvatska konzervativna? (A što ako jeste?)“ – predavač dr.sc. Vice John Batarelo, udruga Vigilare // Gradska knjižnica

26. travnja, 19:30 Zatvaranje manifestacije // Gradska knjižnica

26. travnja, 19:45 Projekcija filma „Otok“ – režija: Pavel Lungin // Crkva sv. Roka

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari