Connect with us

Politika

Filipović: Nekad ste slušali demagoške priče od Sinčića, a danas od Tomaševića

Objavljeno

-

Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba s koalicijskim partnerima HSLS-om i HSU-om predat će kandidaturu za gradonačelnika Grada Zagreba Davora Filipovića i njegove zamjenice te kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

Predaja kandidature održat će se u 5. paviljonu Zagrebačkog velesajma, a nazočit će joj predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković koji će nakon predaje lista dati izjavu medijima.

– HDZ na izbore ide s ambicijom da ostvari pobjednički rezultat, a posebno nam je bitan rezultat u Zagrebu. U pretkampanji je Davor Filipović pokazao da odskače vizijom i znanjem.

Uvjeren sam da će uz podršku svojim zamjenica i koalicijskih partnera te Zagrepčanki i Zagrepčana osvojiti velik broj mandata te da će HDZ i u Zagrebu i diljem RH biti najsnažnija politička stranka u Hrvatskoj na nacionalnoj, gradskoj, županijskoj i općinskoj razini. Naša politika se vodi na 4 temeljna načela:

dijaloga, funkcionalne decentralizacije, fiskalne decentralizacije i projektne suradnje korištenjem državnog proračuna, europskih sredstava… Posebnu pozornost imat ćemo u obnovi grada Zagreba od potresa. Na tom tragu želim u ime cijelog vodstva HDZ-a dati punu potporu Davoru Filipoviću u lokalnim izborima 16. i 30. svibnja, rekao je Plenković.

Novinarima se obratio i Davor Filipović.

– Da bi naš grad bio grad zadovoljnih ljudi i obitelji, potrebno je odgovorno upravljati gradskim financijama, obnoviti grad i realizirati kapitalne projekte. Uvjet bez kojeg se to ne može je podizanje transparentnosti. To ću napraviti uvođenjem imovinskih kartica za sve gradske pročelnike i direktore gradskih poduzeća.

Sad je bitno znanje i odgovornost a ne populističko demagoške priče koje danas čujete od Tomislava Tomaševića, a nekad ste čuli od Sinčića. Pozivam sugrađane da zajedno učinimo naš grad gradom u kojem će najbolji pobjeđivati a najslabiji biti zaštićeni, rekao je Filipović i dodao:

– U skupštini očekujemo najveći broj mandata a spremni smo surađivati sa svima koji žele dobro našem gradu.(Hina/K.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas