Connect with us

Politika

Filipović: Ni pokojni gospodin Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević

Objavljeno

on

Nakon što je nova zagrebačka gradska uprava na čelu s Tomislavom Tomaševićem imenovala novo Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak – ponovno se našla na udaru kritika.

Naime, među četiri imenovana člana Upravnog vijeća je i Tomislav Lauc, jedan od donatora gradonačelničke kampanje Tomislava Tomaševića. Izazvalo je to reakciju u redovima HDZ-a, a evo što je o tome istaknuo Tomaševićev bivši protukandidat Davor Filipović.

– Ni pokojni gospodin Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević. Netransparentnost, kršenje zakona i nepotizam su, nažalost, postali svakodnevica gospodina Tomaševića, a nakon tri afere u samo mjesec dana, svima je razvidno kako nema razlike u načinu upravljanja gradom između pokojnog gospodina Bandića i gospodina Tomaševića, poručio je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davor Filipović iz HDZ-a, prenosi HRT

Tomislav Lauc poručuje da je donirao kampanju Tomislava Tomaševića jer vjeruje u program koji je predstavio. Iz zagrebačke Gradske uprave odgovaraju da su se prilikom imenovanja – vodili isključivo javnim interesom.

– Nova gradska uprava (…) imenovala je u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak istaknute znanstvenike i stručnjake iz područja medicinske znanosti i upravljanja u zdravstvu, ali i upravnog prava, javne nabave i europskih fondova, kako bi Grad dao svu podršku potrebnu da se (…) realizira projekt centra translacijske medicine i unaprijedi zdravstvena skrb djece u Zagrebu i Hrvatskoj, poručili su.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari