Connect with us

Hrvatska

Filipović o radu obrtnika tijekom nedjelja i blagdana za Advent

Objavljeno

-

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u ponedjeljak je, odgovarajući na upit novinara oko rada obrtnika za blagdane i nedjelje tijekom Adventa, kazao da su ostavili zakonsku mogućnost da čelnici jedinica lokalne i područne samouprave proglase sajmene dane.

– U zakonu smo ostavili mogućnost da čelnici jedinica lokalne i područne samouprave proglase sajmene dane, prema tome, na njima je da odluče hoće li ići u tom smjeru. U svakom slučaju, kada govorimo o obrtnicima u kontekstu Zakona o trgovini i reguliranja rada nedjeljom, mi smo to napravili kako bi nedjeljom naši ljudi što više vremena mogli provoditi s obitelji. Obitelj je temelj hrvatskog društva, a u konačnici, više slobodnog vremena sa svojim najmilijima može se u perspektivi i pozitivno reflektirati na demografske izazove s kojima se susrećemo, istaknuo je ministar Filipović, odgovarajući na pitanja novinara na marginama 35. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika u Tuhelju.

Novinari su pitali Filipovića i o aferi gmail u HEP-u koju je najavio Most, međutim ministar je izjavio da nije upoznat s tom situacijom.

– Kada vidim o čemu se točno radi, onda ću moći to precizno komentirati. Moj odnos s gospodinom Franom Barbarićem je redovan, kao i s predsjednicima svih drugih uprava poduzeća u državnom vlasništvu, rekao je Filipović.

Na temu smanjivanja stope PDV-a na 13 posto ua ugostitelje, ministar Filipović je izbjegao odgovoriti, ističući da bi se njegov kolega ministar financija mogao naljutiti. Ipak, naglasio je važnost tema poput visine PDV-a i zahtjeva obrtnika i ugostitelja da se on snizi.

– Što i kako mijenjati, kakve stvari napraviti u budućnosti, to možemo čuti od naših gospodarstvenika i obrtnika. Zato sam došao ovdje čuti njihove poruke i prenijeti ih Vladi, da vidimo što još možemo učiniti da gospodarstvo i dalje raste u budućnosti, kao što raste sada, rekao je Filipović, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas