Connect with us

Politika

Filipović pozvao na sučeljavanje i dvoboj u košarci

Objavljeno

on

Sveučilišni profesor Davor Filipović. kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba u Dnevniku HTV-a je rekao kako je uvjeren da će u drugom krugu lokalnih izbora pobijediti Tomislava Tomaševića.

G. Tomašević? Volio bih da napokon pristane na TV duel pa neka Zagrepčani vide tko ima viziju razvoja te jasan program odgovornog upravljanja gradskim financijama, a tko nudi samo prosvjede, destrukciju i transparente.

G. Klisović? Vrlo malo zna o problemima koji muče naše sugrađane, a još manje kako ih riješiti. Njega pozivam jedan na jedan u košarci.

G. Škoro? On pak ne zna ni koliko iznosi ZG proračun, a za kojih 50 milijuna kn promašio je iznos koji godišnje naši sugrađani izdvajaju kako bi im djeca išla u vrtić.

– Sve me ankete pozicioniraju kao kandidata koji ima najveće šanse ući u drugi krug, rekao je i dodao kako bi Tomislav Tomašević s Joškom Klisovićem bio opasan za grad Zagreb zato što je on najavio da će rođačko-plemensku strukturu gradonačelnika zamije iti s ljudima koji njemu godinama daju informacije, a to su doušnici koji nemaju kompetencije.

Istaknuo je kako Joško Klisović nema nikakve kompetencije za upravljanje Zagrebom.

– Pozivam Tomislava Tomaševića na sučeljavanje da građani odluče tko je bolji, a pozivam i Klisovića jedan na jedan u košarci, rekao je Filipović.

Naglasio je, što se tiče Zagrebačkog holdinga, da nitko neće završiti na cesti tko radi dobro svoj posao, a isti će imati priliku napredovati. Rekao je kako će uvesti sustav nagrađivanja kako bi motivirao ljude da kvalitetnije rade svoj posao i pružaju uslugu građanima Zagreba.

– Svim kandidatima od centra do desnog bi trebalo biti u interesu da krajnja aktivistička ljevica ne preuzme vlast u Zagrebu, ali na mom spektru se pojavio gospodin Škoro koji ne zna koliko iznosi gradski proračun, s druge strane imate Vesnu Škare Ožbolt koja je isključila svaku mogućnost suradnje sa mnom, naglasio je i dodao kako je on bio najžešći kritičar bivšeg gradonačelnika i kako je ukazivao na to da se s gradskim financijama može i mora upravljati bolje te kako je to na čemu će on raditi u budućnosti.

Filipović je rekao da će mu, ako pobijedi – prioritet biti izgradnja tvornice cjepiva za borbu protiv COVID-19. Ne možemo se dovesti u situaciju da čekamo hoće li nam netko isporučiti cjepivo, dodao je.

– Moj je prioritet i podizanje transparentnosti te odgovorno upravljanje javnim financijama, naglasio je i dodao kako želi grad u kojem će najbolji pobjeđivati, a najslabiji imati pomoć i biti zaštićeni.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari