Connect with us

Politika

Filipović: U Zagrebu važno odgovorno upravljanje financijama

Objavljeno

on

Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović istaknuo je u petak da je u Zagrebu važno odgovorno upravljati financijama, poručivši da će na najvišu moguću razinu u gradu podići transparentnost.

“Zagreb vidim kao grad zadovoljnih ljudi i obitelji. Da bi naš grad bio takav važno je odgovorno upravljati gradskim financijama, što do sada nije bio slučaj”, rekao je Filipović na konferenciji za novinare u Središnjici HDZ-a.

Da bi se odgovorno upravljalo gradskim financijama, treba na najveću moguću razinu podići transparentnost što će, najavio je, postići uvođenjem imovinskih kartica svim pročelnicima i direktorima gradskih poduzeća, uvođenjem međunarodnog standarda borbe protiv korupcije ISO 37001 te uključivanjem oporbe u nadzor javnih natječaja velike vrijednosti.

Obećao je da će, uz odgovorno upravljanje financijama i transparentnost na najvećoj mogućoj razini, i dalje isplaćivati dodatak umirovljenicima od 200, 300 i 400 kuna te uskrsnicu i božićnicu.

Također će zadržati mjeru roditelj-odgojitelj, a svi u Gradskoj upravi i gradskim poduzećima imat će sigurno zaposlenje. Filipović je poručio da će, kao bivši košarkaš, posebnu brigu voditi o sportašima i promicati temeljne vrednote hrvatskog naroda.

Pozvavši Zagrepčane da u nedjelju izađu na izbore, nositelji liste HDZ-HSLS-HSU-a za zagrebačku Gradsku skupštinu Mislav Herman ustvrdio je da je situacija na terenu odlične te očekuje pobjedu na svim glasačkim razinama.

Zagrebački HDZ je u zadnje četiri godine bio faktor stabilnosti, a uvijek mu je na prvom mjestu bio interes Zagrepčana, kazao je Herman dodavši kako su pandemija koronavirusa i potres pokazali koliko je bitna solidarnost i suradnja između lokalne i nacionalne politike.

Herman je rekao da je Zagreb umoran od demagogije, ispraznih obećanja i netransparentnosti, stoga je sada bitno da budemo zajedno i jedinstveni.

Potporu Filipoviću i Hermanu dao je premijeri i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ustvrdivši da su vodili aktivnu, kvalitetnu i pozitivnu kampanju koja je gledala na rješenja za Zagreb i bolji život svih Zagrepčana u svim gradskim četvrtima.

Istaknuvši da je Zagreb najrazvijenija sredina u zemlji i generator hrvatskog gospodarstva, poručio je kako je vrlo važno tko će i kako upravljati Zagrebom, a Filipović je u kampanji pokazao odvažnost, ambiciju i viziju načina funkcioniranja grada.

Plenković je izjavio kako u nedjelju očekuje da će ukupni rezultat HDZ-a na lokalnim izborima biti bolji nego što je to bilo 2017. godine.(Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari