Connect with us

Politika

Finski ministar zvao Grlića Radmana nakon Milanovićeve izjave o Finskoj i Švedskoj

Objavljeno

-

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u utorak da Finska i Švedska ne mogu ući u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH. Nedugo zatim, oglasilo se finsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Finski ministar vanjskih poslova Pekka Haavisto je nazvao svog hrvatskog kolegu Gordana Grlića Radmana oko ulaska Finske u NATO savez.

“Dobra rasprava s mojim hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom. Potvrdio je da Hrvatska podržava politiku otvorenih vrata NATO-a i ako Finska odluči podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u, hrvatska vlada i parlament bit će za njezin ulazak”, objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova Finske na Twitteru.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović je u utorak rekao da Finska i Švedska ne mogu ući u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH.

“Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku koja je 50 kilometara od Sankt Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći – ne.

Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel’. Što se mene tiče, nek’ uđu u NATO, nek pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko, ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona, dok se ne natjera Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon, Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO”, rekao je Milanović.

Ta izjava nije sjela premijeru Andreju Plenkoviću. “Neka on odmah blokira, kao netko tko sjedi na NATO samitima, zašto pušta Sabor da to učini kad je frajer“, rekao je Plenković dodavši kako bi Milanović propustio tu temu na sastanku na vrhu u Madridu, a potom to tražio od parlamenta.

Od nekoga tko se uopće nije brinuo o toj temi postao je veliki zagovornik prava Hrvata, za razliku od nas koji tu temu kontinuirano držimo na dnevnom redu“, rekao je premijer.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari