Connect with us

Iz Svijeta

Florence Hartmann bačena u samicu

Objavljeno

on

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte i francuska novinarka koja se posvetila otkrivanju ratnih zločina, provela je uskrsne blagdane u samici pritvora Haaškog suda u Scheveningenu, uz neprekidni nadzor koji propisuje i da se svjetlo u njezinoj ćeliji ne gasi ni noću, priopćio je njezin odvjetnik Guénaël Mettraux, prenosi Večernji list

[ad id=”93788″]

Odvjetnik ju je pokušao izvući iz pritvora, u koji je bačena da odsluži zatvorsku kaznu od sedam dana, uz argument da i najgori ratni zločinci imaju pravo na privremeno puštanje nakon odslužene dvije trećine kazne, no dobio je odgovor da se javi nakon blagdana. Nakon što je uhićena u četvrtak ispred Haaškog suda dok je pratila izricanje presude Radovanu Karadžiću, Hartmann se u telefonskom razgovoru s odvjetnikom požalila na bizarnu situaciju u kojoj “gleda Ratka Mladića kako se šeće po dvorištu i druži s ostalim pritvorenicima dok mene drže zaključanom u kavezu”.

Uhićena je temeljem presude za nepoštovanje suda, izrečene 2009. nakon što je u svojoj knjizi “Mir i kazna” otkrila tajni dogovor koji je omogućio Srbiji da uskrati dokazni materijal Međunarodnom sudu pravde.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari