Formiran Operativni stožer zbog mogućih prosvjeda u subotu

0

Operativni štožer više policijskih agencija formiran je jučer zbog informacija o mogućem okupljanju građana koji žele obilježiti godišnjicu nasilnih prosvjeda od 7. veljače prošle godine, kada su zapaljene zgrade nekoliko županijskih vlada u Federaciji BiH, ali i zgrada Predsjedništva BiH u Sarajevu.

– Štožer je formiran na osnovu Sporazuma o međusobnoj suradnji između policijskih agencija, potpisanog u lipnju prošle godine. Sjedište Štožera je u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, a cilj mu je praćenje sigurnosne situacije i suradnja između agencija – rekao je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Osim pripadnika Direkcije, u radu Operativnog štožera sudjeluju i službenici Granične policije, Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/, federalne Uprave policije i MUP-a Sarajevske županije.

– Direkcija i ostale agencije dodatno su radile na edukaciji službenika i na nabavci opreme i mnogo smo spremniji – naglasio je Vilić.

Policijske agencije do danas su prikupile informacije o mogućim prosvjedima građana u subotu, 7. veljače, u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

[ad id=”40551″]

facebook komentari