Connect with us

Hrvatska

(FOTO) Kolinda s rukom na srcu održala lekciju ministricama Pusić i Opačić

Published

on

Pri prvom susretu s potpredsjednicama Vlade, novoizabrana predsjednica bila je pravo osvježenje – pojavom, ali i gestom koju dugo nismo vidjeli kod državnih čelnika

Prvi službeni susret novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić dogodio se jučer u Hrvatskom saboru, u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

Prigodnom programu odazvala se i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, te mnogi drugi istaknuti članovi političkog i vjerskog života u Hrvatskoj. Novoizabrana predsjednica srdačno se pozdravila s uzvanicima i program popratila sjedeći između dvije čelnice Vlade s kojima će narednih mjeseci surađivati u kohabitaciji.

Kolinda je u sabornici figurirala kao pravo osvježenje – svojom pojavom, ali i držanjem. Zasjenila je sve prisutne svojom gestom pri izvođenju hrvatske himne Lijepe naše. Himnu je, naime, odslušala s desnom rukom na srcu. Prizor je to koji dugo nismo vidjeli među redovima državnih čelnika. Na taj je način Grabar-Kitarović predstavnicama državnog vrha održala lekciju iz domoljublja već pri prvom susretu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari