Pratite nas

Herceg Bosna

FOTO: Majstori rocka pokorili Mostar

Objavljeno

na

Subota u Lucullus Music Baru rezervirana je za unplugged nastupe vrhunskih izvođača, pa su tako ovog vikenda publiku do ekstaze doveli rock ’n’ roll dvojac Vjekoslava Batinić Raspudić i Danijel Raspudić, poznati pod nazivom acoustic duo Vjeka & Dane.

Izvodeći najveće domaće i strane hitove opravdali su epitete poput jedinstveni, kultni majstori rocka koje im publika odavno pripisuje.

Podsjetimo, ovaj talentirani dvojac dio je predavača u Mostar Rock School koji kod mladih glazbenika razvijaju vještine muziciranja i timskog rada u svijetu glazbe te zajedno kreiraju bolju povijest mostarskog rocka.

Vjekoslava Batinić Raspudić pohađala je osnovnu glazbenu školu gdje je svirala gitaru i klavir.

Na OBN Music Talents, 2005. godine, dobila je nagradu za najbolji ženski vokal. Dugogodišnje glazbeno iskustvo ima i Danijel Raspudić koji svira gitaru od svoje trinaeste godine.

Sa svojim bendovima Rio i Annie 4 Guns bilježi brojne nastupe te paralelno svira kao gostujući gitarista na raznim projektima.

Nastup acoustic dua popratili su mnogi Mostarci željni kvalitetne glazbe, a Lucullus Music Bar još jednom je potvrdio epitet omiljenog klupskog odredišta.

lucluc 1luc 2luc 3luc 4luc 5

pogled.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Herceg Bosna

SVETI JURJE, ČUVAJ “SINOVE POSAVINE”

Objavljeno

na

Objavio

PROSLAVLJEN ZAŠTITNIK SV. JURJA

SVETI JURJE, ČUVAJ “SINOVE POSAVINE”

Spomendan Svetog Jurja, nuestrašivog božjeg viteza u borbi protiv đavla, posebno se obilježava u Bokovoj Gredi pored Orašja, gdje je smještena vojarna “Sinova Posavine”, a u kojoj svoje svakodnevne vojničke dužnosti obnašaju pripadnici 3. pješačke bojne 6 brigade Oružanih snaga BiH.

Sveti Juraj, se slavi kao zaštitnik vojarne. Zato je upriličeno posebno svečano obilježavanje a koje je započelo polaganjem vijenaca na spomen obilježje u samom krugu vojarne, a potom je služena i Sveta misa, koju je predvodio vojni Ordinarij u Bosni i Hercegovini preuzvišeni biskup Tomo mons. Vukšić, a uz suslavlje nekoliko svećenika koji službuju u posavskom kraju.

Među nazočnim gostima nalazilo se i visoko izaslanstvo OS BiH, a kojega je predvodio brigadni general Tomo Kolenda.

Svečanosti su nazočili i brojni gosti iz društveno-političkog života općine Orašje i Županije Posavske.

Anto Pranjkić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Svečano obilježena 26. obljetnica obrane Livna i livanjskog kraja

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je danas u središnjoj svečanosti u prigodi obilježavanja 26. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja.

Nakon Svete mise u Crkvi Svih svetih i svečanog mimohoda do Narodnog sveučilišta Livno, upriličena je i svečana sjednica Gradskog vijeća Livna.

U prigodnom obraćanju, gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan istaknuo je kako je današnji dan sasvim opravdano dan za zahvalnost i slavlje, ali isto tako i iskorak prema zajedničkoj budućnosti za bolju BiH. „Tih presudnih dana naše opstojnosti na ovim prostorima, branitelji su spremno krenuli u obranu najvrednijeg što su imali, u obranu svojih obitelji i svog rodnog kraja.

Područje Livna tih ratnih godina bilo je žrtva puno nadmoćnijeg neprijatelja. Ključna obrana bila je upravo 13. i 23. travnja 1992. godine. Njezin uspjeh ležao je u velikoj ljubavi prema istinskim vrijednostima, prema slobodi i ljubavi prema ovom gradu.

Danas upućujemo veliku zahvalnost svim braniteljima, ne samo iz Livna, nego i iz drugih područja BiH i Republike Hrvatske koji su stali u obranu livanjskog kraja na bojišnici dugoj više od 80 kilometara.”, kazao je gradonačelnik Čelan.

Nakon sjednice, upriličeno je polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulim braniteljima za slobodu hrvatskog naroda i služena Sveta misa u Memorijalnom centru Rujani.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati