Connect with us

Običaji

FOTO: Šokantna kampanja: Prvi dječji brak u Norveškoj

Objavljeno

-

Thea je prva djevojčica u Norveškoj koja će postati mladenka prije punoljetstva. Dvanaestogodišnja Thea će 11. listopada upoznati svog 37-godišnjeg budućeg supruga, a njihovo vjenčanje je već tjednima prije potaklo val reakcija u ovoj nordijskoj državi.
thea
“Ja sam Thea, imam 12 godina i udajem se sljedećeg mjeseca!”, obznanila je djevojčica na svom blogu, koji je u samo nekoliko dana nakon objave postao najčitaniji blog u Norveškoj.

Brojni čitatelji slučaj su prijavili policiji i socijalnim službama, zahtijevajući da spriječi vjenčanje djevojčice i odraslog muškarca.
thea 1
Srećom, radi se samo o šokantnoj reklamnoj kampanji kojom se norveška javnost upozorava na problem dječjih brakova u svijetu, tradiciji koja u brojnim dijelovima naše planete otima djevojčicama njihovo pravo na djetinjstvo, prenosi radiosarajevo.ba.

Točnije, svakog dana u svijetu čak 39.000 djevojčica prestanu biti djeca i odlaze u domove svojih daleko starijih muževa, kojima su ih, najčešće, prodali vlastiti roditelji.

Kampanja koja u fokus stavlja malenu Norvežanku poručuje: ovo je problem koji se tiče svih nas!

Datum navodnog Theinog vjenčanja je UN-ov Međunarodni dan djevojčica, koji se svake godine u svijetu koristi za pokretanje debate o zaštiti prava djevojčica širom svijeta.

Norvešku kampanju pogledajte ovdje. – See more at: http://www.pogled.ba/clanak/foto-sokantna-kampanja-prvi-djecji-brak-u-norveskoj/56450#sthash.sB9DeKQJ.dpuf

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas