Pratite nas

Gonjanje

FOTO Veselo u Saboru: SDP-ovcima na sjednici zanimljivija plavuša s interneta nego rasprava

Objavljeno

na

‘Casual Friday’ zavladao je i saborskim klupama (onima u kojima je netko sjedio).

ingrid1

Ingrid Antičević Marinović, Marin Jurjević i Ivo Jelušić zabavljali su se gledajuci fotografije na mobitelu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) – 3
ingrid2

‘Casual Friday’ zavladao je i saborskim klupama (onima u kojima je netko sjedio).

Da saborski zastupnici ne doživljavaju uvijek svoj posao dovoljno ozbiljno uvjerili smo se već više puta. Nedolazak na sjednice, čitanje novina i slanje sms poruka za vrijeme sjednice, nesudjelovanje u raspravama već puko dizanje ruku što je dovoljno da plaća svakog mjeseca uredno sjedne na račun – sve su to stvari kojih smo se nagledali svih ovih godina, neovisno tko je premijer, tko predsjednik, a koja stranka i koalicija na vlasti.

Petak je valjda još veći motiv da se zastupnici malo opuste, a nekima je danas očito bilo i prilično dosadno. Skinuli su imunitet Marini Lovrić Merzel, a zatim nastavili u revijalnom tonu. ‘Casual Friday’, izreka je koja se koristi u kompanijama, a koja znači da je petak opušteniji dan, pa direktori umjesto u odijelima dolaze na posao u trapericama, zavladao je i saborskim klupama (onima u kojima je netko sjedio).

SDP-ovci, Ingrid Antičević Marinović i Marin Jurjević očito nisu imali nekog pametnijeg posla, pa su kopali po internetu preko Jurjevićevog mobitela. Na ekranu se tako u jednom trenutku pojavila fotografija zgodne plavuše, relativno oskudno odjevene u crvenim visokim čizmama.

Čarima fotke na zaslonu mobitela nije odolio ni njihov stranački kolega Ivo Jelušić, koji je primjetio da se dvojac pored njega izvrsno zabavlja.

Nagnuo se, a Jurjević mu je okrenuo mobitel da može bolje vidjeti zgodnu plavušu koja je zauzela skoro cijeli ekran. Prema svemu sudeći, dosadan dan na poslu, ali zabavan dan s kolegama.

dnevnik.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari