Connect with us

Magazin

Fra Ante Bekavac u Budnici: Božji znak iz Strasbourga

Objavljeno

-

Profesor moralne teologije na KBF Zagreb, fra Ante Bekavac u večerašnjoj božićnoj Budnici govorio je o kontradikcijama u društvu u kojemu živimo danas, u kontekstu Božića, autentičnih kršćanskih vrijednosti i autentičnom svjedočenju vjere.

Kako prepoznati znakove vremena, kako i gdje pronaći utočište, što ili koga čekamo u Došašću i dočekujemo na Božić i u kojim detaljima možemo prepoznati Božji znak?

U kakvom su odnosu Božić i istina, jesu li u suprotnosti razum i vjere, ima li vjere bez razuma? Smiju li kršćani poticati strah, nepovjerenje, negativizam i ignorirati znanje i razum?

Je li presuda Suda za ljudska prava u Strasbourgu kojom se države potiču i kojima se nalaže zabrana političkih organizacija koje baštine i veličaju komunistički poredak i zločine Božji znak prisutnosti u Europi, koja je samo nazad mjesec dana bila suočena s odricanjem od Božića?

O tim i nizu drugih prigodnih pitanja govorio je u razgovoru s Markom Ljubićem u Budnici, sjajni teolog fra Ante Bekavac. Svakako pogledajte.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari