Connect with us

Komentar

Fra Mario Knezović: Čudio sam se ako hoćete i zgrozio nerazboritošću izjave Vlahe Orepića

Objavljeno

on

Znate ono kad neku stvar više puta poslušate, pa opet preslušate i čudite se.

[ad id=”93788″]

Tako sam se čudio, ako hoćete i zgrozio, nerazboritošću izjave Vlahe Orepića, ministra unutrašnjih poslova RH. Da je tu izjavu dao nekoliko dana nakon nemila događaja čovjek bi to mogao i progutati. No, prva reakcija, dakle prva, na huliganske nerede u Francuskoj bila je ta da on govori o vodstvu nogometnoga saveza i njihovoj krivici. Nevjerojatno! On tako doslovno traži opravdanje za huligansko divljanje, za sramoćenje Hrvatske. Što bi bilo primjerice da je u vrijeme terorističkoga napada u Parizu njihov ministar kazao da je uzrok tome bogatstvo koje posjeduju njihovi bogataši i vođe? Sve se ovo upravo događa zato što se političari i dio javnosti doslovno dodvorava huliganima sve kako bi sutra dobili koji glas od njih. Zlo treba nazvati zlim.

Huliganstvo nazvati divljaštvom koje je nepoželjno bez obzira za kakve se „pravedne“ ciljeve netko borio. Nažalost, prebacivanje odgovornosti na druge i opravdavanje dovodi do kaosa.

I umjesto da „prvi policajac“ postupa zakonski i pokrene procesuiranje počinitelja on se okrenuo osudi vodstva HNS-a. Svi mi znamo da stanje u HNS-u i nogometu nije sjajno, ali to ne smije biti ni primisao da se opravda nasilje i štetočinsko postupanje. To „Mostov“ ministar, koji se očito igra politikom, ne zna i što je najgore neće da nauči. U temelju ovoga problema je upravo ovakva neodgovorna i nezrela izjava.

 

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari