Connect with us

Komentar

Fra Mario Knezović – ‘Drugačije misliš. Bit ćeš izbrisan’

Objavljeno

on

Prije nekoliko dana mi je na Facebooku-u blokiran video s obrazloženjem da smo u sukobu s činjenicama. Piše da je neko neovisno povjerenstvo tako odlučilo i da naša priča nema temelja. Koje povjerenstvo? Čije povjerenstvo? Tko s njim upravlja? Nigdje imena i prezimena osobe, piše fra Mario Knezović.

Uglavnom, još prošle godine rekoh da dolazi vrijeme kada ćemo biti brisani, potom sankcionirani pa kažnjavani ako ne govorimo ili ako ne mislimo kao oni koji su kreatori neke globalne „svjetske misli“. Misliti drugačije postaje kažnjivo!

To još više čudi kad znam i znamo da su u toj emisiji, gdje smo pričali o cjepivu, govorili stručnjaci s tog područja. No, sve je jasno. O toj temi imaju samo povlašteni pravo govoriti.

Propitivati o tome nije dopušteno onima koji nisu dio te interesne skupine. Mislim i na onu skupinu koja, zamislite, javno kaže (npr. Danska) da za njihove stanovnike cjepivo AstraZeneca ne valja pa su ga voljni dati siromašnim zemljama! Reakcija na tu diskriminaciju bogatih prema siromašnima nema. Očito ljudski životi nemaju svugdje istu cijenu.

A kako bih provjerio kako radi to povjerenstvo pišem slijedeće pa ću vidjeti hoće li to povjerenstvo kazati da pišem krive činjenice. Pa idemo ovako: Hajduk je iz Zagreba. Dinamo je iz Splita. Krumpiri su nogometna lopta. Pjena od deterdženta je šlag. Luka Modrić je košarkaš. Zemlja je četvrtasta itd… napisao je fra Mario Knezović.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari