Pratite nas

Komentar

Fra Mario Knezović: Izetbegović i Dodik stvaraju hrvatski entitet

Objavljeno

na

Zašto Izetbegović i Dodig tjeraju Hrvate iz BiH? Upravo su oni svojim sastankom u „birtiji“ vodili „kavanske“ razgovore bez predstavnika Hrvata. Oni se kao dogovorili kako dalje.

Kum „birtijaškoga“ susreta bijaše međunarodni predstavnik. Stvar je jasna. Kakav sastanak takvo i mjesto sastanka. Država je svedena na „birtiju“. Dvojica se dogovaraju bez trećega. To je politički linč jednoga konstitutivnoga naroda. Pregovarali, tako kažu, predstavnici entiteta.

Dakle, sad tek kužim. Moraš imati entitet kako bi bio čimbenik pregovaranja i politički subjekt. Pa ako treba stvorit ćemo ga ali nećemo ga stvarati po „birtijaškim“ sastancima.

Nećemo ga stvarati u želji da druga dva naroda Srbi i Bošnjaci budu građani drugoga rede u tome hrvatskome entitetu. Ne želimo biti kao vi. I sad će opet Hrvati, pa možda i ja, biti prozvani što stvaramo Treći entitet. Vi ga gospodo stvarate jer na nas ne računate dok pod prismotrom europejaca stvarate paktove na uštrb trećega.

To je politički preljub i teški strateški previd. A ne znam kakva je bila kafa ili kahva na tome susretu ali znam da bi bio najbolje da im je netko tijekom susreta prepričao koji vic.

Jer ovo je satirično. Možda je vic mogao biti ovakvoga tipa:
Sjedi Mujo u birtiji i pije sa jaranima, kad se Haso počne žaliti kako ga njegova Mersiha ništa ne sluša.
Sluša Mujo, sluša, pa se ubaci:
• E moj Haso, mene ti moja Fata sluša bez pogovora!
Haso upita:
• Pa kako to?
• Pa evo, kad ja viknem “Fato, tople vode!”, ona odmah donese…
Haso zbunjeno upita:
• A šta će ti topla voda?
Mujo slegne ramenima i reče:
• Pa neću valjda suđe prat u hladnoj…

hrvati

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Don Damir Stojić: Hvala vam hrvatski branitelji, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Objavljeno

na

Objavio

Sinoć i preksinoć su bili veličanstveni dani. Jedinstveno smo izašli na ulice naših gradova s trobojnicom i šahovnicom, pjevajući domoljubne pjesme i dočekali naše heroje.

Međutim, primjetio sam jedan nedostatak. Nedostaje 15,840 hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za Hrvatsku.

Kao što je rekao izbornik Zlatko Dalić, bez njih ne bi bilo ove šahovnice. 🇭🇷
Hvala vam, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Pogledajte ovaj video kenotafa crkve Sv. Mati Slobode na Jarunu i pomolite se za naše heroje…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Nije Vrsaljko legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz.

Objavljeno

na

Objavio

Dubravko Šimenc na facebooku je podijelio zanimljiv komentar Zvonimira Raspudića kojega donosimo u cijelosti:

“Pitaju se neki, inherentno moralno superiorni, otkuda toliko poštovanje Vatrenih prema Thompsonu? Zašto su baš njega poželjeli imati u autobusu i čuti ga na pozornici? Zašto su time „pokvarili“ tako veličanstven događaj?

Odgovor je vrlo jednostavan. Thompsonove pjesme, koje promoviraju ljubav a ne mržnju, velikim su dijelom zaslužne za sve ono što su u životu postigli pa tako i ovo srebro kojim su u trans odveli čitavu naciju i od Hrvatske stvorili predmet obožavanja cijelog svijeta. Nije Modrić mogao proći epski put od čuvanja koza na Velebitu, preko izbjeglištva, do najboljeg igrača svjetskog prvenstva slušajući TBF. Ali su mu zato riječi Thompsonove pjesme „Moj dida i ja“ osvjetljavale težak put kojim je stigao do zvijezda.

Nije odlučan pogled i ruka na srcu svih reprezentativaca prilikom intoniranja himne nusprodukt slušanja Massima, inače vrsnog glazbenika. Taj ponosni, neustrašivi karakter gradile su pjesme poput „Uvijek vjerni tebi“.

Nisu dečki mogli akumulirati nadljudsku snagu, koju bi izvlačili u 120. minuti produžetka, slušajući Josipovićevu „Tokatnu etudu u C-duru“ na 3. programu HR-a. Thompsonovi stihovi iz „Nema predaje“ ušpricali su im potreban doping da prevare bol i s vatrom u očima grizu do kraja.
Nije Dalićevu poniznost i posvećenost svetom cilju, koju je prenio na sve igrače, kreiralo slušanje Detoura, koji su mi inače odlični. Thompsonovi „Geni kameni“ zaslužni su za to.

Nije Vrsaljko, nakon junačke borbe protiv Engleza, legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz. Thompsonova „Lijepa li si“ usadila mu je u srce vječnu, neizmjernu ljubav prema domovini koja mu daje snagu da se za nju bori do kraja.
Osobno su mi od Thompsona puno miliji “The National”, premda i on ima nekoliko odličnih pjesama. No svakome dajem za pravo da sluša ono što mu se iskreno sviđa.

Stoga bih molio sve koji s gnušanjem komentiraju glazbeni ukus naših heroja da pokažu barem trunku tolerancije koju inače nerado pokazuju prema „nižim bićima“.

Njih nitko od optuženih ne proziva za glazbeni ukus pa bi bio red da uzvrate istom mjerom i ne kvare ove veličanstvene događaje. Za kraj, pozivam ih i da poslušaju najljepšu i najslušaniju Thompsonovu pjesmu, za koju je inače napisao i tekst i glazbu, te da mu nakon toga presude i dalje šire samo ljubav.

Zvonimir Raspudić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori