Connect with us

Reagiranja

Fra Mario Knezović: Kad se guši savjest i sloboda vrijeme je za reakciju

Objavljeno

on

Savjest nema alternativu. Sloboda kretanja nema alternativu. Moralno nasilje mora stati. Savjest jest, mora biti i ostati posljednje mjerilo naših odluka.

Onoga dana kad se uguši glas savjesti kao krici će se pojaviti razne traume, psihička oboljenja, duševne tegobe. Pitam: Je li ideja da jedna vrsta bolesti bude uzrok tolikih drugih oboljenja koji se u strahu i ucjeni rađaju? Pitam: Je li imamo pravo za moralno prihvatljivo i medicinski provjereno cjepivo? Pitam: Na temelju čega se želi posegnuti za cijepljenjem djece?

Ne prihvaćam podvale kako su oni koji promišljaju o načinu pobjede ove virusne bolesti neka kvaziznanstevna sekta koja se hrani teorijama zavjere. Ne niječem postojanje bolesti i muke koju su neki prošli zbog Covida 19.

Nismo na skupovima slobode kako bi negirali znanost nego kako bi dali novi poticaj znanosti koja nehotice može biti zarobljena ideološkim usmjerenjima i misaonim zastranjenjima. Ako se s pravom traži da poštujemo i ne sotoniziramo one koji su se cijepili, zašto to isto pravo slobode savjesti ne mogu imati oni koji se nisu cijepili, komentirao je fra Mario Knezović.

U subotu u 15 sati u Zagrebu najavljeni su i govornici iznenađenja. Možda neke i prepoznate!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR