Pratite nas

Komentar

Fra Mario Knezović: Ljude strahom discipliniraju

Objavljeno

na

Hajmo sad malo straha kažu vođe i moćnici. Puno imamo na lageru baterija, tranzistora, konzervi, lampi, vreća za spavanje, šatora itd.

Savjetuju nam stručnjaci za sigurnost kako se osigurati za 10 dana ako bi bio rat ili katastrofa. Napisali su što trebamo imati za 10 dana. Neznam što će biti s onim 11 danom ili slijedećim danima nakon toga? Tu je popis osnovnih namirnica za tijelo i želudac. Ne pročitah da bi i duhovno trebali biti pripravni. Ne pročitah da za tih deset dana treba molitvenik, krunica, ispovijed…

Jer zbilja je malo živjeti samo 10 dana od konzerviranoga graha i slušanja radija umotan u vreću za spavanje u nekakvome skloništu-podrumu. Važnije se brinuti za onaj jedanaesti dan i za vječnost. Tih savjeta nema. Sije se strah. Lakše je ljudima manipulirati kad su prestrašeni.

Skladišta treba isprazniti, ljude strahom disciplinirati i štogod na njihovome očaju zaraditi. To će podići svjetski BDP i multikompanije će izvući profit. To je plan! Baš me zanima koliko će ih nasjesti? Mnogo! Jer, reče Isus, širok i prostran put vodi u propast!

Fra MArio Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ivan Hrstić – ‘Uvrijeđeni pravednik’ Pupovac ne odstupa ni milimetra…

Objavljeno

na

Objavio

Pupovac je upotrijebio svoj uobičajeni arsenal uvrijeđenog pravednika – dramatske stanke, uzbuđeni crescendo i bolni decrescendo, u jednom trenutku odlučno je optuživao glasom narodnog tribuna, u drugom brada je drhtala, suze je gutao – na tren bio sam uvjeren da će ovaj put i na oko kanuti – ali nije odstupio ni milimetar od stava da njega nitko nema pravo prozivati i pozivati na red, komentirao je današnje obraćanje Milorada Pupovca novinar i kolumnist Ivan Hrstić, koji je među ostalim sudjelovao na tiskovnoj konferenciji, te postavio Pupovcu nekoliko pitanja.

Za razliku od hrvatske predsjednice koja se pravi da nije čula pokliče na stadionu, ja sam čuo riječi izgovorene u Bačkoj Palanci, veli Pupovac.

No, zašto nije reagirao? Zašto ni obrvu nije podignuo prije tri godine u Busijama, kad je Vučić govorio da će “hrvatski krst uvek da bude kukasti”?

To, veli nije čuo, za to ne zna, iako sam mu to isto pitanje postavio i prije tri godine, navodi Hrstić.

Na takva pitanja ne odgovara, nego brzo prelazi na sve ono što se u Hrvatskoj navodno događa, od relativizacije Jasenovca do revitalizacije ustaštva, a što sve zapravo služi kao argumentacija da je Vučić u svojim ogavnim optužbama – barem dijelom u pravu, dodaje Hrstić.

I dogodine će za obljetnicu Oluje doći pod noge Vučiću, tako mu, kaže, njegova savjest nalaže…

Ivan Hrstić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Silvana Oruč Ivoš o Pupovcu: Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?

Objavljeno

na

Objavio

“Svašta je izustio Pupovac, no kʼo zmija noge, krije stanovite činjenice – npr. da je na posljednjim izborima za Hrvatski sabor, od ukupno 138.539 birača pripadnika srpske manjine, glasovalo (prema službenim podacima DIP-a) 19.534 birača, odnosno 14,10 posto.

Dakle, čak 86 posto pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj nije sudjelovalo i biralo svoje zastupnike na posebnoj listi koju predvodi Pupovac što se može tumačiti i tako da ne žele da ih zastupa Pupovac sa svojom velikosrpskom, ratnohuškačkom i rušilačkom politikom.

Jer što bi Pupovac radio kada ne bi konfrontirao većinski hrvatski narod sa srpskom manjinom u HR?!

Koja bi bila Pupovčevu svrha i uloga kada ne bi bilo tenzija?? Velika većina Srba u Hrvatskoj želi normalan i miran život kao i svi ostali građani, a Hrvatsku gledaju kao svoju Domovinu. Pupovac je taj koji to ne želi jer od čega bi živio u tom slučaju?! Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?”, napisala je Oruč Ivoš na Facebooku.

Milorad Pupovac: Možda je vrijeme da se o nekim stvarima počne govoriti…’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari