Connect with us

Religija i Vjera

Fra Mario Knezović: Neću i ne želim se uskladiti s ovim svijetom. Hoću izvorno kršćanstvo, a ne plagijat

Objavljeno

on

REKOH: NEĆU I NE ŽELIM SE USKLADITI S OVIM SVIJETOM. HOĆU IZVORNO KRŠĆANSTVO, A NE PLAGIJAT.

Gubimo bitku u Crkvi jer osluškujemo svijet i plod toga su poruke svjetovnosti – korektnosti – lažne uljuđenosti, ali bez kršćanskoga začina i autentičnosti.

Na djeluje je stvaranje plagijata – kršćanstva kojeg se pokušava odmaknuti od Isusa, patnje i svjedočenja. Jasno i glasno izgovaram: NEĆU i NEĆU se suobličiti ovome svijetu koji zgrće sebi blago na zemlji, a ne vodi brigu o Nebu.

Bolje jedanput, poput one ptice koje pjeva u muci, na trnju pustiti pjev – nego cijeli život pjevati na melodiju kako svjetovni, grešni svijet, svijet interesa i lažne uljuđenosti svira. Želim kršćanstvo u kojem će Bog i ljudska savjest biti na prvome mjestu, ma koliko to koštalo.

Za vrijednosti se i život daje. Kršćanski nije ostati pod križem. Ideal je visjeti na križu. Tim putem su išli brojni koji su i u Međugorje dolazili. Zamislite, ljudi dolaze u Međugorje Bogu reći kriv sam, grešan sam, loš sam čovjek i hvale se svojom slabošću. Tu je nastajala promjena. To je put obraćenja.

Međugorje je poput sv. Pavla bilo šibano prekomjerno i imalo je svoje brodolome. No, ono što je autentično, što je crkveno i Božje je opstalo, poručio je u propovijedi u Međugorju fra Mario Knezović.

Propovijed, u kojoj ćete štošta čuti, poslušajte i pogledajte u cijelosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari