Connect with us

Religija i Vjera

Fra Mario Knezović: Neka se na radiopostajama čuju božićne pjesme

Published

on

fra mario knezović

Poziv radiopostajama, osobito onima koje emitiraju na hrvatskome jeziku, da na Badnji dan i Božić cjelodnevno emitiraju isključivo božićnu glazbu i pjesme. 

Hrvatski narod je od svih naroda na svijetu najbogatiji božićnim pjesmama koje rado pjevao. Bilo bi čudno da se u ta dva dana čuju nekakve pjesme koje su svakodnevno na repertoaru – profane i neumjesne.

Te radiopostaje, koje uglavnom imaju slušatelje među Katolicima i Hrvatima, morali bi shvatiti da se svjetovnim pjesmama u te dane neće svidjeti ni vjernicima ni nevjernicima. Vjernike će iritirati i kao slušatelje izgubiti, a nevjernike ionako neće pridobiti.

Kad nam komercijalizam i procesi New age-a kradu Božić nemojte i vi. Neka se u te dane, bar ta dva dana u cijelosti, a u ostale dane povremeno, čuje Božićna pjesma. Isus nam je toliko toga podario, pa mu mi možemo barem podariti svoj pjev. Prošle godine s nelagodom sam pratio neke lokalne radiopostaje, koje emitiraju iz apsolutno hrvatskih krajeva, kakve pjesme na Badnji dan i Božić puštaju.

Promijenimo tu slušnu činjenicu.

Fra Mario Knezović/misija.slobodnadalmacija.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari