Connect with us

Religija i Vjera

Fra Mario Knezović: Ova istina se morala izreći! Kakve su namjere MIGRACIJA?

Objavljeno

-

Ovo se moralo kad-tad izgovoriti!

Po čemu smo to mi opaki? Srce nam je okorjelo, udaljilo se od Gospodina i nije sposobno čitati znakove vremena. Zbog grijeha nam se pobrkali jezici, kompromitirali smo savjest i nastao je kaos.

MIGRANTI: Bibliju trebamo tumačiti i razumijevati cjelovito. Kad govorimo o migrantskim gibanjima i tim procesima čujemo najčešće onaj dio psalma 146 koji kaže: „Gospodin štiti pridošlice, sirote i udovice podupire…“ ili se citiraju slična mjesta tomu.

A zašto i ovo ne kažemo kako je Isus Krist svoje učenike slao u svijet i druge krajeve. Isus je govorio da nose mir i govore mir kući toj i toj. Napomenuo je i jedite što vam pruže. Još je dodao ako vas ne prime otresite prašinu s nogu i idite dalje.

Vidite braćo ljubljena. Nažalost oni koji k nama dolaze u migrantskim valovima ponajčešće ne nose mir, nisu opremljeni ljubavlju nego, nažalost, siju nasilje, stvaraju razdor i ozračje straha. Kao što svom ljubavlju moramo imati razumijevanje za patnje djece u bilo kojem dijelu svijeta (Bliski Istok), tako isto tražimo da se poštuju djeca ovoga našega podneblja.

Isus onima koji u njegovo ime odlaze u tuđe krajeve kaže blagujte sa stola koji vam ponude. No, sad vidimo drugačije procese. Naše kršćanske vrijednosti se ne cijene, ne poštuju običaji, kultura i tradicija niti se priznaju i vrednuju priznaju kršćanski korijeni Europe. Sve se nasilno želi iščupati u ime lažne ljubavi, lažne sućuti, lažne tolerancije, lažnoga globalizma.
Dužni smo svakome, ali u iskrenoj ljubavi, ponuditi Isusa Krista i pozvati na obraćenje. Nažalost u ime licemjerne tolerancije se ostaje nijemo u navještaju.

RADNICI I RADNIČKA PRAVA: S bolom mi jučer jedan čovjek poduzetnik iz Hercegovine priča kao se planira dovoditi radnike koji nisu Božjega roda. Pitam: Kako ćemo biti Gospini svjedoci ako nam po pansionima, hotelima, trgovinama, tvornicama i drugdje počnu raditi oni koji ne svjedoče hodočasnicima i ne poštuju našu vjeru, baštinu i kulturu? Ako kod uposlenja pitamo razne pojedinosti oko stručnosti i kompetencijama je li zabranjeno tražiti one radnike u našu Hercegovinu (a posebno Međugorje) koji su sljedbenici nauka Isusa Krista ili one koji će barem to istinski poštivati i neće biti sablazan? To nam je obveza i na to poziva i Gospa da nosimo taj križ i budemo svjedoci.

PODUZETNICI STRPITE SE: Materijalizam koji nema morala i koji nije uronjen u duhovnost završava u razvratnome kaosu i donosi propast poroda i naraštaja. Znajući i duboko poštujući što su poduzetnici učinili za ljude, ipak, pozivam u ime Boga ljubavi: Strpite se poduzetnici i dajte našem čovjeku iz ove napaćene zemlje veća primanja i poštujte prava radnika jer je to želja Božja i put pravde. Dužni smo ovaj edenski vrt očuvati od sjemena podvale. Gospina poruke od 5. travnja 1985. kaže: “Vi župljani imate veliki i težak križ, ali nemojte se plašiti nositi ga. Tu je moj Sin koji će vam pomoći.”

Filipljanima kaže: „Tako, ljubljeni moji sa strahom i trepetom radite oko svoga spasenja!
Sveti Bernard nas opetovano potiče: ”Nitko neka ne laska opačini i neka se ne pretvara da ne vidi grijeha.

Fra Mario Knezović

Višnja Starešina: Zvono za temeljito resetiranje Europe, pa i njezine migrantske politike

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari