Pratite nas

Komentar

Fra Mario Knezović: Pomozimo onima koji su životima branili naše živote

Objavljeno

na

U organizaciji Koordinacije udruga borbenih postrojbi iz Domovinskog rata grada Splita i Hrvatske udruge Benedikt sinoć se u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu održala tribina pod nazivom

„Način na koji se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u BiH“.

Na tribini su gostovali i izlagali umirovljeni generali HVO-a Zlatan Mijo Jelić i Željko Šiljeg, a istom je moderirao Zoran Vrbatović. U ime organizatora prigodnim riječima obratio se Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

Na sinošnju tribinu osvrnuo se i fra Mario Knezović:

A jedan od njih reče: „Tužne li sudbine. Oni koji su u ratu bili na Jadranu kao dezerteri sad nam kroje sudbinu, a mi koji smo branili narod i ratovali sad moramo bježati na Jadran“. Sinoć sam bio iznimno počašćen što sam kao svećenik, čini mi se jedini, bio među našim generalima i braniteljima koji su se okupili u Splitu na tribini.

General Zlatan Mijo Jelić i general Željko Šiljeg upoznali su prisutne, a dvorana je bila puna s 500 sudionika, o procesima protiv hrvatskih generala i generala HVO-a u Bosni i Hercegovini. Osobito mi bijaše dojmljivo da u svojim izlaganjima bijahu pripremljeni, logični, argumentirani, odmjereni, jasni i bez frustracije. Nisu u svojim govorima jadikovali i tražili sažaljenja. To je hrvatski vojnik.

Tražili su samo pravdu i pomoć hrvatskih institucija u BiH i Hrvatskoj jer kako kažu, nisu vodili privatni rat. Dragi bojovnici „istina je voda duboka“ ali u konačnici u toj vodi će potonuti oni koji sad misle da „plivaju“. Pomozimo onima koji su životima branili naše živote. Zlo treba osuditi, ali ne može se suditi narodu, a upravo to se optužnicama namjerava.

Kamenjar.com/ fb. Fra Mario Knezović

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari