Connect with us

Komentar

Fra Mario Knezović: Pomozimo onima koji su životima branili naše živote

Objavljeno

on

U organizaciji Koordinacije udruga borbenih postrojbi iz Domovinskog rata grada Splita i Hrvatske udruge Benedikt sinoć se u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu održala tribina pod nazivom

„Način na koji se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u BiH“.

Na tribini su gostovali i izlagali umirovljeni generali HVO-a Zlatan Mijo Jelić i Željko Šiljeg, a istom je moderirao Zoran Vrbatović. U ime organizatora prigodnim riječima obratio se Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

Na sinošnju tribinu osvrnuo se i fra Mario Knezović:

A jedan od njih reče: „Tužne li sudbine. Oni koji su u ratu bili na Jadranu kao dezerteri sad nam kroje sudbinu, a mi koji smo branili narod i ratovali sad moramo bježati na Jadran“. Sinoć sam bio iznimno počašćen što sam kao svećenik, čini mi se jedini, bio među našim generalima i braniteljima koji su se okupili u Splitu na tribini.

General Zlatan Mijo Jelić i general Željko Šiljeg upoznali su prisutne, a dvorana je bila puna s 500 sudionika, o procesima protiv hrvatskih generala i generala HVO-a u Bosni i Hercegovini. Osobito mi bijaše dojmljivo da u svojim izlaganjima bijahu pripremljeni, logični, argumentirani, odmjereni, jasni i bez frustracije. Nisu u svojim govorima jadikovali i tražili sažaljenja. To je hrvatski vojnik.

Tražili su samo pravdu i pomoć hrvatskih institucija u BiH i Hrvatskoj jer kako kažu, nisu vodili privatni rat. Dragi bojovnici „istina je voda duboka“ ali u konačnici u toj vodi će potonuti oni koji sad misle da „plivaju“. Pomozimo onima koji su životima branili naše živote. Zlo treba osuditi, ali ne može se suditi narodu, a upravo to se optužnicama namjerava.

Kamenjar.com/ fb. Fra Mario Knezović

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR