Pratite nas

Događaji

Fra Mario Knezović ponovo zaigrao nogomet

Objavljeno

na

Poznati franjevac fra Mario Knezović nakon 11 godina ponovo je zaigrao veliki nogomet. Zaigrao ga je u sklopu humanitarne utakmice organizirane za Dompes, dom za studentice i studente lošijeg imovinskog stanja. Utakmica se odigrala  u četvrtak 20. travnja na stadionu pod Bijelim brijegom.

„Točno nakon 11 godina odjenuo sam kopačke za veliki nogomet. To  je znak koliko mi se u srcu budi radost,  da  se  jedna ovakva stvar organizirala za dobro naših mladih studenata. 2005. godine sam odigrao posljednju humanitarnu utakmicu na velikom igralištu koja je bila u Kiseljaku,  po jakom  nevremenu i kiši. Ovdje je isto tako hladno, ali je u srcu toplo“, istaknuo je fra Mario.

Fra Mario se zahvalio svima koji su se odazvali na ovaj humanitarni projekat.

Utakmica između Humanih zvijezda iz Hrvatske i ekipe Dompesa završila je rezultatom 5:5.

Dompes je studentski dom za 150 studentica i studenata slabijeg imovinskog stanja. U sklopu doma bit će međunarodni centar za dijalog i pučka kuhinja. Svoj prilog možete dostaviti preko bankovnih računa ili osobno u župni ured Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Račun: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla Mostar
UniCredit Bank, d.d., Mostar Br. rč: 3381302232342778

Devizni:

SWIFT: UNCR BA 22
IBAN: BA39 3381 3048 3234 3194
UniCredit Bank, Kardinala Stepinca b.b., BiH – 88000 Mostar

Željko Šilić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Povijest hrvatske političke emigracije u 20. stoljeću – međunarodna konferencija

Objavljeno

na

Objavio

Danas je otvorena međunarodna konferencija POVIJEST HRVATSKE POLITIČKE EMIGRACIJE U 20. STOLJEĆU (21. – 22. veljače 2019.) u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva.

Pozdravni govor, uz Marina Soptu, predsjednika Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Miju Marića, ravnatelja Hrvatske matice iseljenika te Tomislava Markića, ravnatelja ureda HBK i BK BiH za dušobrižništvo Hrvata u inozemstvu, održala sam ispred Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, referirajući se na Odsjek za povijest i doktorski studij povijesti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Dan otvorenih vrata na HVU ‘Dr. Franjo Tuđman’ u Zagrebu i Splitu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: HVU / M. Sever (Arhiva)

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održava se u subotu u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu te u splitskoj vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Loru, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Posjetiteljima su prezentirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studijski programi za potrebe Oružanih snaga RH, navode iz MORH-a.

Također prezentirani su uvjeti i način upisa na studij Vojnog inženjerstva, Vojnog vođenja i upravljanja, Vojnog pomorstva i Aeronautika – smjer vojni pilot, kao i posebni kriteriji Ministarstva obrane RH za upis, kadetska prava i obveze te vojna obuka. Posjetiteljima je omogućen i obilazak Kampusa, kabineta i drugih objekat, razgovor s kadetima te razgledavanje brodova Hrvatske ratne mornarice.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari