Pratite nas

Komentar

Fra Mario Knezović: ‘Udbine’ metode nemaju granica

Objavljeno

na

VIC DANA. MLADEŽ HDZ-a PODRŽALA I.K.

Lav Tolstoj je zapisao: “Često čujemo kako mladost kaže: ne želim da živim razumom drugoga, hoću da razmislim sam. A čemu razmišljati o onome što je poznato. Uzmi ono što je gotovo i idi dalje”.

Jako sam nesretan kad bilo tko mladima manipulira i vuče ih za nos. Plenković je za nos povukao izmanipuliranu mladež HDZ-a. Oni kao imaju stav pa podržavaju ratifikaciju IK. Valjalo bi takvim mladima dati na znanje da oni nisu tu da bi imali stav.

Stav će im dati i propisati i čak ih uvjeriti da su sami do njega došli. Užasna je činjenica da divne mlade troše na manipulativan način. Uopće se na te mlade ne ljutim, čak ih i shvaćam, ali ih ne mogu i ne želim gledati kao klimače glavom. Dragome vođi Titu isto je mladost činila i izražavala naručenu podršku. Hoćete i štafetu uskoro ponijeti?

Vjerujem da ta indoktrinirana mladež neće zbrajati kao njihovi mentori koje podržavaju. SUP ili službeno MUP na čelu kojeg je “domoljub” Ivica Božinović poput njamračnijih vremena javljaju da se na prosvjedu okupilo 5.000 prosvjednika.

Organizatori kažu da je bilo oko 50 tisuća. Baš su Plenkovićevi udbaši dobri matematičari! Možda mladež HDZ-a ipak skuži, kad tad, da nedostaje jedna nula. Pa na Trgu u po bijela dana ima 5.000 ljudi kad nisu organizirani nikakvi prosvjedi. Udbine metode nemaju granica.

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

‘Ugroženost’ i ‘ustaštvo’ sami proizvode jer od toga žive

Objavljeno

na

Objavio

Kad se sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nakon sloma Hrvatskog proljeća, naklada jednog tjednika s nekoliko stotina tisuća primjeraka strmoglavila gotovo na nulu, zlobni je kolega glavnoj urednici toga lista u jednoj zgodi rekao: ”Lako je tebi, ti sve svoje čitatelje poznaješ”.

Uskoro je tjednik prestao izlaziti, ali to se neće dogoditi srpskim Novostima koje se financiraju novcem iz proračuna i čija redakcija također poznaje sve svoje čitatelje, i one koji ih ne vole i one koji ih vole.

U povodu izlaska svoga tisućitog broja sve ih je poimence pobrojila, protivnike je citirala, a obožavatelje zamolila da kažu što o Novostima misle. Na jednom sam kiosku prodavačicu pitao kupi li tko kad Novosti, odgovorila mi je – nitko nikad.

Otprilike se tako “prodaje” i njihov izdavač Milorad Pupovac: Hrvate ili iritira ili ne zanima, a Srbi od njega nemaju koristi, čak ni u Novostima gdje ih uglavnom nema, urednici i novinari gotovo su mahom dobro plaćeni Hrvati, što je jako pohvalno za intelektualni imidž Srba u Hrvatskoj.

A i Pupovac i Novosti neprekidno valjaju jedan balvan na kojem pišu da su Srbi ugroženi, da u Hrvatskoj haraju ustaše. Ipak se tržišno ponašaju: ugroženost i ustaštvo sami proizvode jer od toga žive, komentirao je Milan Ivkošić/vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marin Miletić – Gađaju ‘Tuđmana’ jajima, a veličaju Tita?

Objavljeno

na

Objavio

U Zagrebu se gađa jajima spomenik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč svim manama, ne možemo zanijekati nekoliko činjenica Tuđmanu: Tuđman je bio antifašist, prvi hrvatski predsjednik izabran na demokratskim izborima, Tuđman je zajedno s hrvatskim braniteljima omogućio našem društvu – slobodu.

Tito je pak došao na vlast drukanjem i eliminacijom svojih protivnika. Proglašen je trinaestim zločincem 20. stoljeća odgovornim za smrt 570 tisuća ljudi. Tito je progonio Katoličku crkvu, da nalog progona Stepinca, odobravao i dao nalog ubojstva preko 500 katoličkih svećenika i časnih sestara. Tito je odgovoran za Bleiburg, za Hudu jamu i jame Bezdane.

Za fizičko rušenje katoličkih crkvi i ubojstva na tisuće osoba bez prava na suđenje. I sada, takav Tito pojedincima, a ustvari pripadnicima radikalne ljevičarske skupine, Tito nije problem, ali zato Tuđman jest?

Pogledajte ovaj video koji je objavio Marin Miletić, a u kojem promišlja ovu problematiku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari