Pratite nas

Komentar

Fra Mario Knezović: Srpsko pitanje Pupovac je sveo na princip „driši kesu“ a drugo nije važno

Objavljeno

na

The best Srb! Da nije tužno bilo bi smiješno! No, ovo je zbilja tužno premda je satirični program u pitanju! Iako ne podržavam ovakav oblik djelovanja koji rabi Jurkotić kroz emisije „U zdrav mozak“, mora se priznati da se povremeno dozna istina o ljudima i njihovim namjerama.

[ad id=”68099″]

Tako je Milorad Pupovac naletio na nagaznu minu. Misleći da razgovara s Oreškovićem otkrio je što on stvarno misli i koja mu je politika kao strategija na pameti. Misli o slizavanju s vlasti (dodvorništvo!), a politika je biti blizu vlasti jer se tu dijeli novac (koristoljublje!). Srpsko pitanje je Pupovac sveo na princip „driši kesu“ a drugo nije važno.

Ono drugo je priča za izmanipuliranu srpsku, pa i hrvatsku javnost. Pupovac najedanput podržava Oreškovića, Domoljubnu koaliciju, sve mu je pet samo daj da „lova“ stiže u njegove jasle kako bi namirio svoje podanike u Srpskome narodnome vijeću. Ovo što je izgovorio Pupovac je, nažalost, stil ponašanja i drugih političara, pa i mnogih lažnih desničara i hrvatskih nacionalista. Narod se brine i krvi o ideološkim pitanjima, a oni o tome kako steći novac i moć kako bi se i slijedeći izbori mogli, vidi vraga, dobiti na ideološkim pitanjima i tako u krug.

Da je poštenja Pupovac bi morao odstupiti s liste koja zagovara srpsko dobro, a vlast bi ga trebala, konačno, udaljiti od proračunskoga novca. Ako je podržavao Milanovića, ako se kao manjina, što nije politička praksa, izjašnjavao navijački za lijevu vladu, ne bi mu se smjelo dopustiti da se sada prebaci u drugi kupe vlaka koji vozi do državne riznice. Dakle, srpsko pitanje u Hrvatskoj Milorad i njemu slični su sveli na novac, a ostalo je neprekidna četverogodišnja emisija „U zdrav mozak“ koju vodi i uređuje Milorad Pupovac.

Dakle Jurkotiću, vidi paradoksa, uči zanat od Milorada jer tvoji razgovori traju pet ili deset minuta, a njegova emisija istoga naziva traje već godinama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Damir Krstičević: Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat

Objavljeno

na

Objavio

Za mene nije legitimno da mi se donosi i uručuje maketa. To nije sportski, tako se ne radi sa vojnikom, ja sam ratnik i bivši vojnik, ja to ne bih nikad napravio. Ne bih nikad donio SDP-u maketu MiG-a 21.

Ja sam ratni general i sada sam ministar obrane. Što se tiče ovog projekta, učinio sam sve. Dvije godine smo vrlo intenzivno vodili projekt i sve smo učinili da Hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. I sad, nakon toga svega dođe ti netko da se izruguje.

Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Vidjeli ste i u našoj operaciji Oluja, da bi pobijedili u Oluji trebalo je napraviti prethodno jako puno operacija Hrvatske vojske. To je stav i karakter hrvatskog vojnika.

 

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Brzina sazivanja izvanredne sjednice umjesto čekanja redovne da bi se poništio neuspjeli natječaj nabave Baraka svjedoči da najave o ustrajanju u kupovini lovaca za naše zrakoplovstvo nisu samo načelne izjave, već da je Vlada predana pozitivnom riješenju ovog kritičnog pitanja nacionalne sigurnosti i obrane.

Kako je cijeli slučaj postao goruća tema, taj se momentum treba iskoristiti. Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost, te su duboko razočarani propašću nabave Baraka.

Još uvijek postoji i politički konsenzus, unatoč smiješnim igricama Bernardića, koji u ožukju prošle godine traži ostavke zbog nabave Baraka, a ovih dana traži ostavke jer nabava nije uspjela.

Današnje besramno izrugivanje, od za obranu krajnje potkapacitiranog zastupnika, maketama aviona ministru Krstičeviću prenisko je za komentiranje.

Za sad još ne znamo u kojem obliku će biti proces nabave, no Krstičević je već izrazio osobnu želju da to budu novi F-16, dakle Block 70/72 u povoljnom aranžmanu, premda je premijer upozorio da još nema nikakvih odluka.

Novi avioni nabavljali bi se u dvije serije po manje primjeraka. To je izvedivo, no minimum za njihovu iskoristivost je 8 aviona prve serije i ispod toga se nikako ne bi smjelo ići.

Druga ključna stvar je da se neopozivo obveže, kroz ugovor ili zakon, na nabavu druge serije od 4 aviona. Jer dugoročno je 12 aviona minimum. A druga serija bi mogla uključivati i više aviona, primjerice 6, jer će dolaziti na izgrađeni sustav i cijena samih aviona će biti osjetno manja nego za prvu seriju.

Mora se onemogućiti da eventualnom promjenom vlasti ili sastava iste netko ne odluči odustati od druge serije, što bi bila katastrofa HRZ-a jer bi tako ostali osuđeni na simbolično zrakoplovstvo, što je za svoje vladavine SDP nametao kao jedino riješenje.

A sam novi F-16 je fantastičan lovac, te ga možemo smjestiti u 4,5. generaciju. Jedini je s prošlog natječaja ubojitiji od Baraka, nudi 12,000 sati naleta, a raspolaže avionikom, senzorima i tehnologijom razvijenim za F-35, od čega je najbitniji novi AESA radar APG-83.

Kabina je digitalna s 3 LCD prikaznika, a informacijska umreženost omogućuje potpuno uvezivanje s drugim platformama. Može ponijeti gotovo svo američko oružje, od raketa zrak-zrak, preko običnih i navođenih bombi serija Paveway i JDAM, do proturadarskih raketa HARM i protuoklopnih Maverick.

Također je za razliku od Baraka kompatibilan s konformalnim spremnicima za gorivo, koji ne zauzimaju podvjesnu točku za oružje a daju dodatnih 3,400 litara goriva. Kada nije prošlo s jeftinim i rabljenim, vrijeme je da se plati najbolje i tako na 50 godina riješi HRZ.

 

Jan Ivanjek: Prijetnje s kojima će se Hrvatska i hrvatski narod u idućim desetljećima suočiti brojne su i složene

 

 

 

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari