Connect with us

Vijesti

Francuska će Hrvatskoj ponuditi svoje rabljene Dassault Rafale – Evo i zašto

Published

on

Već znamo da će Francuska Hrvatskoj ponuditi svoje rabljene Dassault Rafale, fantastične višenamjenske borbene avione koji po svojim taktičko-tehničkim značajkama predstavljaju jednu od najmoćnijih platformi koje će biti ponuđene Hrvatskoj u rujnu, kada je rok za dostavljanje ponuda za višenamjenski borbeni avion za HRZ.

No postojalo je pitanje kako će to Francuskoj poći za rukom, budući da njene oružane snage ionako imaju manjak Rafalea. Sada smo saznali i odgovor na to pitanje. Zbog krize oko virusne pandemije, mnogi podizvođači Dassaulta se nalaze u problemima, kao i cijeli zrakoplovni sektor.

Francuska će se s time suočiti dodatnim narudžbama Rafalea, kako bi popunila svoje potrebe i osigurala opstanak zrakoplovne industrije.

Francuska bi ponudila rabljene Rafale Hrvatskoj, i potom ih nadomjestila dodatnim nardužbama, što odgovara i vojsci i zrakoplovnoj industriji.

Jesen će u svakom slučaju biti zanimljiva, a s obzirom na neke nedavne aktivnosti oko VBA, itekako ima mjesta za optimizam.

Ovaj je postupak posljednja prilika, i ni pod koju cijenu ne smije biti propuštena, jer posljedice bi bile katastrofalne, objavio je vojni analitičar Jan Ivanjek

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari