Connect with us

BiH

Francuska će s Rafaleima od ponedjeljka vršiti prelete nad BiH

Objavljeno

-

Foto: ilustracija

Ova vijest stiže nakon što su u Bruxellesu proteklog tjedna najavili slanje dodatnih 500 pripadnika mirovne misije, kojih je u BiH trenutno 600

Borbeni avioni francuskog ratnog zrakoplovstva Rafale od ponedjeljka će krenuti s nadlijetanjem Zapadnog Balkana, uključujući Bosne i Hercegocine, priopćio je u subotu Eufor, o čemu je pak izvijestila agencija Reuters, prenosi Jutarnji list

Eufor je mirovna operacija u BiH pod vodstvom Europske unije, a kao razlog za nadlijetanja Rafalea navodi se ‘pogoršanje međunarodne sigurnosne situacije’.

– Nosač aviona Charles de Gaulle trenutno izvodi operativne vježbe na području Sredozemnog mora i, od ponedjeljka, 7. ožujka, borbeni avioni tipa Rafale s nosača izvodit će prelete Zapadnog Balkana, uključujući Bosne i Hercegovine, navode u Euforu.

Ova vijest stiže nakon što su u Bruxellesu proteklog tjedna najavili slanje dodatnih 500 pripadnika mirovne misije, kojih je u BiH trenutno 600 ne bi li spriječili potencijalnu destabilizaciju nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Kako navodi Reuters, BiH je suočena s prilično snažnim separatističkim pokretnom bosanskih Srba koji podršku, kako se vjeruje, dobiva iz Moskve. Kao i Ukrajina, i BiH službeno želi postati članica NATO-a, zaključuje Reuters.

Željko Cvrtila: Ako Putin padne, Srbija će kao i uvijek, prijeći na stranu pobjednika

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari