Connect with us

Iz Svijeta

Francuska pozvala na ukidanje sankcija Rusiji

Objavljeno

on

Predsjednik Francuske Francois Hollande izjavio je danas da bi sankcije koje su zapadnoevropske zemlje uvele Rusiji trebalo ukinuti ukoliko dođe do napretka u rješavanju krize u Ukrajini.

”Mislim da sankcije treba sada ukinuti. One moraju biti ukinute ako dođe do napretka. Ukoliko ne bude napretka, sankcije će ostati na snazi”, rekao je Hollande u intervjuu Francuskom radiju, prenio je AFP.

Hollandeova izjava uslijedila je nakon što je jučer njemački vicekancelar i ministar gospodarstva Sigmar Gabrijel upozorio da bi oštrije sankcije mogle destabilizirati situaciju u Rusiji i gurnu zemlju u kaos.

Gabrijel je istaknuo da to nije u interesu Europe, prenio je AFP.

”Cilj nikad nije bio da se Rusija politički i ekonomski gurne u kaos, već da se Moskva vrati za pregovarački sto”, rekao je Gabrijel u intervjuu za list “Bild am zontag”.

”Tko god želi to izazvat će mnogo opasniju situaciju za sve nas u Europi ”, naveo je on, podsjećajući da je Rusija nuklearna sila.

Prema njegovom mišljenju, oni koji žele još više destabilizirati Rusiju ekonomski i politički vode se potpuno drugačijim interesima.

”Neki u Europi i SAD želi vidjeti starog rivala Rusiju na koljenima, ali “to nije u interesu Njemačke ili Europe”, naglasio je Gabrijel, prenosi Tanjug.

”Mi želimo pomoći da se riješi konflikt u Ukrajini, a nenatjerati Rusiju da padne na koljena”, zaključio je njemački vicekancelar.

Fena

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari