Pratite nas

Vijesti

Francuski ispit demokracije na hrvatski način

Objavljeno

na

MI NISMO CHARLIE.
JE SUIS KAROLINA.
JE SUIS CROATIE.
JE SUIS VUKOVAR.
JE SUIS Guerre pour la patrie/Guerre patriotique invalide.
JE SUIS CROYANT.
JE SUIS ARRETE/ES.

Uslijed javno iskazane potpore svih “velikih” medija, indexovaca, yutarnjaka, neolibera, lažnih demokrata i još lažnijih boraca za osnovne ljudske slobode, za slobodu govora i mišljenja u RH, koji u posljednje usiljeno izvikuju “Je suis Charlie” na putu demokracije na francuski nacin u znak podrške francuskim karikaturistima i demokraciji koja je dovela do brojnih ljudskih žrtava, “zaboravljajući” pritom mnoge primjere gušenja sloboda u vlastitoj Domovini kada se isti nisu niti jednom oglasili ili stali u obranu ustavom zajamčenih ljudskih prava u RH, a niti pokazali solidarnost ili osjetljivost uslijed gaženja tih prava u slučaju Velike Karoline Vidović Krišto kojoj je “sloboda govora” donijela otkaz i ugrozila egzistenciju njene obitelji ili poput naših prijatelja u Splitukarolinaa kojima je “sloboda govora” donijela uhićenja, suđenja i za njih enormne materijalne kazne, Mladi za Hrvatsku pitaju se kako to da su ti silni slobodoborci pali na testu demokracije na hrvatski nacin te k tome poručuju sljedeće:

MI NISMO CHARLIE.
JE SUIS KAROLINA.
JE SUIS ARRETE/ES.

Sve vas pozivamo da unutar naše Domovine uredimo svoj demokratski okoliš i jednaka prava misli i govora te istinsku demokraciju za sve a ne samo za neke.
Kao mlade osobe ne želimo se u svojoj domovini osjećati ugroženima niti da nas se proziva, vrijeđa i optužuje za nacionalizam ili klero/fašizam ukoliko gajimo zdravu ljubav prema istini ili svome narodu i Domovini, a niti da nas se etiketira klerofašistoidnim primitivcima kada gajimo ljubav prema katoličkoj vjeri koju želimo živjeti razumski i dušom.

Francuska Francuzima, Hrvatska Hrvatima – volimo i uredimo svoje, poštujmo tuđe.
Živi demokraciju životom, a ne samo deklarativno.

Činjenica je da posljedice koje Charlie trpi, jesu izazvane provokacijama i apsolutno nepotrebnim izrugivanjima s vjerskim osjećajima pripadnika muslimanske vjeroispovjesti, a kako vidimo i s vjerskim osjećajima pripadnika drugih religija.
Činjenica je da se Charli svjesno uputio u ovu “borbu” i svojim karikaturama u obračun sa jednom frakcijom unutar vjeroispovijesti o kojoj je riječ, jer je nemoguće drugačije sagledati stvari tj protumačiti ih nevino kada je javna i dobro poznata činjenica da je riječ o skupini/nama koje su i ranije “kažnjavale” takove i slične provokacije, da će “kažnjavati” ubuduće i za koje se zna da imaju “kratak fitilj”. No vjerujemo kako u tim slučajevima postoje metode preveniranja novih napada.

O čemu se radi? Jednostavno o elementarnoj demokratskoj kulturi postivanja drugih.

S obzirom na nova izdanja spomenutog Charlija, vjerujemo kako isti i dalje svjesno ustrajava na istim metodama provokacije i izazivanja nereda i napada znajući da još uvijek postoji opasnost krvoprolića i novih ljudskih žrtava. Stoga smo mišljenja kako Charli itekako snosi dio odgovornosti za raniji teroristički napad i žrtve koje je proizveo te da ubuduće slične nemile događaje zaista može spriječiti i prevenirati ukoliko se ohrabri ljudski odnositi prema uvjerenjima drugih poštujući ih.

Nadalje, dok mnogi ovih dana u RH podržavaju slobode govora “Charli” i onih koji napadaju i izruguju uvjerenja drugih, čudno nam je kako ti isti “slobodoborci” zaboravljaju podržati Karolinu V.K. koja je, za razliku od izrugujućeg Charlija, kažnjena i izbačena s radmanovizije zbog napisane ISTINE! Zato ovim dopisom dajemo punu potporu Karolini te pritom oštro osuđujemo svaki oblik gušenja slobode i demokracije, ali i svaki oblik terorizma i suosjećamo s obiteljima žrtava terorističkog napada u Parizu kao i sa obiteljima svih onih koji pate jer su lišeni i pogaženi u svojim temeljnim ljudskim pravima a k tome i egzistenciji.

Kad govorimo o Karolini V.K., represivni aparat i njegovi slugani u liku radmanokarijesa PONOVNO su i po tko zna koji put na njoj pokazali svoje okoštale zube te slamaju slobodu govora i misli te uopće demokraciju uručivši joj ovaj put izvanredan otkaz.

Otkaz gđi. Vidović Krišto zbog Istine koju brani i promiče kao i uhićenja i teroriziranje Vukovaraca-branitelja zbog obrane pijeteta napaćenog Grada, zatim medijski linč i 80 dana hladnoće, bešćutnosti i neljudskosti prema braniteljima i HRVI u Savskoj te uopće progon branitelja i izvrgavanje ruglu svetinja DR, uhićenja/suđenje mladih u Splitu zbog tz vrijeđanja institucije Predsjednika petokrakom koju voli, privođenje na “razgovor” članova inicijative UIO pored mnogih nedodirljivih mafijaških političkih endema, mnogim zdravima ludnica itd – sve to svjedoči da robovi zatrovanih mentaliteta u 2014. ne odustaju od pokušaja zatiranja i gušenja ne samo Istine, koju usput rečeno mogu razapinjati ali ne i usmrtiti, već i kako ti visokopozicionirani pojednici ne žele niti su ikada željeli demokraciju, a ponajmanje hrvatsku demokraciju, i sve rade kako bi razbili demokratske uzuse. Zaista, zar je demokracija u RH samo za pojedine okvir zivljenja??

No nama mladima, ponavljamo opet, to nije ni najmanje čudno budući je riječ o osobama odgajanim i stasalim u okvirima jednoumnog mentaliteta koje ne poznaju a vidimo niti se trude upoznati uopće demokraciju a kamo li njenu modernost.

Zato skučenoj gospodi i ograničenoj te porobljenoj u sedamdesetima ili osamdesetima prošlog stoljeća, jasno poručujemo da kao mladi naraštaji dvijetisućetih nećemo odustati od dostojanstvenih i mirnih, uvijek i svugdje svih zakonitih sredstava kojima ćemo braniti cjelovite okvire hrvatske demokratičnosti, misli i slobode.

MI NISMO CHARLI.
MI SMO KAROLINA.
MI SMO HRVATSKA.
MI SMO VUKOVAR.
MI SMO VJERNICI.
MI SMO HRVATSKI BRANITELJI.
MI SMO HRVATSKI RATNI VOJNI INVALIDI.
MI SMO OBESPRAVLJENI.
MI SMO NEZAPOSLENI.
MI SMO GLADNI.
MI SMO SIROMAŠNI.
MI SMO UHIĆENI.
MI SMO MLADI.
MI SMO ZA HRVATSKU.

Mladi za Hrvatsku

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari