Connect with us

Iz Svijeta

Francuski ministar financija: parlamentarni izbori su ‘demokratski šok’ no možemo upravljati

Objavljeno

-

Francuski ministar financija Bruno Le Maire kazao je za televiziju France 2 da su prognoze rezultata nedjeljnih izbora “demokratski šok”, no dodao da su strahovi da će državom više neće moći upravljati neutemeljeni.

Le Maire je istaknuo da će stranka predsjednika Emmanuela Macrona zadržati najviše mjesta u parlamentu, te dodao da je presudno obratiti se političkim rivalima koji dijele Macronove ideje.

“Ono što me brine je da bi država mogla biti blokirana, zbog čega bismo mogli izgubiti sposobnost da provedemo reformu i zaštitimo francuski narod, pogotovo što se tiče kupovne moći”, dodao je Le Maire.

Republikanci (Les Republicains) su vjerojatni partneri kojima bi se Macron mogao obratiti u svrhu formiranja vladajuće koalicije. Također bi mogao pokušati voditi manjinsku vladu koja bi trebala s drugim strankama pregovarati o zakonima od slučaja do slučaja.

Chrstian Jacob, čelnik francuske konzervativne stranke Les Republicains, kazao je, međutim, u nedjelju da će njegova stranka ostati u opoziciji nakon što je predsjednik Emmanuel Macron izgubio apsolutnu većinu u parlamentu. (Hina)

Marine Le Pen želi ujediniti sve ‘domoljube’, uključujući ljevicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari