Pratite nas

Herceg Bosna

Franjevačka mladež Mostar u kampanji protiv psovke

Objavljeno

na

Na prvu nedjelju Došašća započela je i naša kampanja protiv psovke „Jer ja mogu i znam bolje“. Nažalost, potaknuti mnogobrojnim primjerima u bliskoj sredini od obitelji, prijatelja i društva, odlučili smo u ovom Došašću psovci „dati na važnosti“.

Odlučili smo javno pobuditi u svima, ali i u nama samima, pitanje o besmislenoj i nadasve beskorisnoj stvarnosti psovke: „Čemu psovka? Zašto se za njom poseže?“. Ipak, u našem nastojanju ne želimo ostati na pitanjima, niti smo u našu kampanju ušli s pitanjima. Na nešto drukčiji od uobičajenih načina želimo ponuditi odgovore kojima ukazujemo na njegovanje lijepoga govora, za razliku od psovke koja se „njeguje“ kroz svakodnevnicu.

Inicijativa je krenula na jednom od naših redovitih susreta utorkom. Cilj kampanje je ukazati na sami čin psovke za koju smatramo da joj nije mjesto u našem jeziku te potaknuti ostale na promišljanje, krenuvši od nas samih, naših bližnjih, odgojno-obrazovnih institucija, vjerskih institucija i drugih organizacija. Uvjereni smo da zanimljivost naše inicijative leži u činjenici što ne obuhvaća tek jedan vid čovjekovog poimanja samoga sebe, nego zahvaća čovjeka u svim njegovim dimenzijama, i u duhovnoj, i u kulturološkoj, i u lingvističkoj, i u naravnoj.

Na koji način se borimo? Nastup na Božićnom malonogometnom turniru ujedno je nagovijestio kampanju jer je naša momčad igrala u majicama s motivima koji su bili upućeni protiv psovke. A brojni razgovori i druženja s ljudima u našem gradu koji dijele naše razmišljanje, već duže vrijeme bili su nam znak nade, ne samo da ovu akciju treba pokrenuti, nego da će imati i određenoga odjeka. Da bi kampanja bila doživljena, najveću prednost dali smo medijima preko kojih brže širimo način djelovanja. Na našoj web stranici www.frama-mostar.ba i Facebook stranici provodimo najintenzivniji dio. Tamo možete svaki dan pronaći jednu osobu koja je rekla ne psovci, s osobnim razlogom. Na našoj Facebook stranici također možete pronaći predloške koji se mogu iskoristiti kao cover (naslovne) fotografije. Aktivnosti po gradu smo „ukrasili“ i lecima, papirićima koji na simboličan način produbljuju svijest ovog čina. Kroz kampanju su planirana i 2 grafita: jedan u centru grada, a drugi u blizini kampusa Sveučilišta dajući naglasak na studente koji jesu i moraju biti promjena društva.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su već prepoznali i podržali akciju. Pozivamo sve da kampanju nastave i u svom gradu.

Širite, dijelite i podržite jer… Ti možeš i znaš bolje! Dajmo Došašću priliku da uistinu učini promjenu našeg srca!

frama 1
Pogled.ba/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

Objavljeno

na

Objavio

U ovom videu general Praljak je razbio jednu laž i to je vrlo važno. Taj mit je ona čuvena laž o “opsadi Mostara” koju smo i nedavno čuli u Mostaru od notornog Mesića, kao i na ovom suđenju od isto tako notornog Manolića, odnosno tezi da je HVO držao Mostar u potpunom okruženju.

Svjedok je efendija Seid Smajkić, inače duhovnik 4. muslimanske brigade “Muderis” jedne izrazito radikalne mudžahedinske džihadističke fundamenatlističke postrojbe sa sjedištem u Konjicu, koja je poznata po svojim zlodjelima i zločinima prema Hrvatima. 

General Praljak je služeći se fotografijama skinutim s aplikacije Google Earth vrlo umješno uspio dokazati da je ta priča o opsadi odnosno potpunom okruženju Mostara jedna najobičnija laž i to je morao potvrditi i sam Smajkić. 

I onda, ta laž je pobijena i ovdje, ta laž je pobijena i kad je general Praljak o tome ispitivao kontroverznog novinara BBC-a Jeremy Bowena, i onda je većina u vijeću (Prandler i Treschell) ipak odluči uvrstiti tu laž u presudu, naravno, uz suprotno mišljenje najboljeg suca na haškom sudu, časnog suca Jean Claude Antonettia.

Evo ovdje za one koji ne znaju, nek malo vide tu 4. muslimansku brigadu “Muderis” kako to izgleda i na što to sliči. ISIL, Al-qaida, Al-shabab, Hamas i ovo, nema nikakve suštinske razlike. Militantni islamistički fundamentalistički teroristi. Hrvati i HVO samo su se branili od ovakvih, nikakvog tu UZP-a nema.

Šestorka Herceg-Bosna/Kamenjar

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari