Milijan Brkić: FRANJO TUĐMAN – ČOVJEK KOJEMU NAJVIŠE DUGUJEMO, VJEČNI UZOR I INSPIRACIJA

8

Prije 17 godina napustio nas je dr. Franjo Tuđman – prvi predsjednik slobodne, neovisne i suverene države Hrvatske.

Bio je veliki čovjek koji je predvodio put slobodne i samostalne Hrvatske – njegovog životnog sna i svetinje, koji je čvrsto vjerovao u svoj hrvatski narod, u njegovo potrebito zajedništvo, u gospodarsko-kulturni procvat zemlje, njeno blagostanje i sreću svih njezinih građana.

Svoje govore je najčešće završavao riječima:”Prema tome, draga hrvatska braćo i sestre, imamo na čemu graditi svoju povijest, imamo zašto biti povijesni i čuvajmo to što smo stvorili. Znajmo da je naša sudbina samo u našim rukama. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!”

Upravo stoga, zbog njegovog velikog nasljeđa koje nam je ostavio, zbog njegovih velikih djela i misli – svega što je živio, napravio, stvorio – uvijek je bio i uvijek će u našim srcima ostati – čovjek na kojeg smo ponosni, čovjek kojemu najviše dugujemo te čovjek koji svima treba biti vječni uzor i inspiracija.

ON JE NAŠ SVJETIONIK KOJI NAS USMJERAVA KAKO SE ŽIVI, ČUVA I VOLI, JEDINA NAM HRVATSKA !!!

facebook komentari

 • Liam shi-zika

  Daj, Brkiću, tvoji zadnji potezi su mu još jednu ranu u rajskom vrtu zadali. Krvari onostrano zbog vas odavno, naš neumrli Predsjednik i državnik, nezamjenjivi i neprežaljeni, pa je bolje bar šutite, samo šutite, ne pišite ovakve patetične sastavčiće po fejsu i ne sramotite se. Upalite mu sviću, stavite cviće na grob, odradite to kulturno i s poštovanjem, ali ne trokeljajte jer ste odavno skrenuli s puta koji je on zacrtao svome narodu…

 • Agromentum

  Vjerojatno je sav u suzama to napisao. Zbog svoje vjerodostojnosti se ne trebaju ništa posebno ni pripremat’ za lokalne izbore.

 • Saga

  Gospodine Brkiću, o Predsjedniku mislim isto ono što ste vi napisali.
  Nego, Predsjednik nije nikad dozvolio izdaju prijatelja i najbližih suradnika u svojim redovima. Možda vam nedostaje i ta rečenica.
  Ili se bolje ne podsjećati?

  Elem, pozdrav T. Karamarku, ma gdje bio. 🙂

 • Mrga

  Ustavni sud je 29.11. potvrdio da je T.K. bio u sukobu interesa. Trebalo bi istražit koji su suci vijećali.

 • Saga

  Promaknulo mi ispod radara (mislila sam da je još na nekom nižem sudu), ali koji jesu da jesu, ne sumnjam u ono trnjenje zuba u budućnosti.
  Nadam se da će pravdu pokušati potražiti u Strasbourgu.
  A ovo što sad rade Predsjednici, neodoljivo podsjeća na početak njegove priče.

 • Maks
 • Maks

  Demantirano, evo vam link

 • Sivooki

  Si tacuisses, Brkuću…
  Ili je samoobmana tako uznapredovala da mislite kako je sve što sad radite suho zlato….? Moć kvari,novac kvari…šteta.
  Šteta što se iza Franine k’o planine mogu sakrivati raznorazni “hmhmhmovi” …