Connect with us

Naši u svijetu

Franović osniva fond za ‘otkrivanje istine’ – otkrio koliko namjerava uložiti

Objavljeno

on

Redakcija Domovine zamolila je Marka Franovića da komentira mnoštvo pozitivnih reakcija nakon teksta koji smo objavili u prošli utorak, a u kojem je rekao kako želi financirati istinu o povijesti Hrvatske…

Evo njegovog novog komentara…

Sve što govorim gledam da bude što jednostavnije i razumljivije, a posebno sam oprezan kada se govori o novcu jer na kraju krajeva ja sam prije svega i prvenstveno te najveći dio svoga života poduzetnik te znam i cijenim svaki cent i svaku lipu svoga, ali isto tako i tuđeg novca.

Drago mi je da je razgovor tako dobro odjeknuo diljem dijaspore cijeloga svijeta te da su ga prenijeli mnogi domoljubni portali koji su iz svega onoga važnoga što sam izgovorio kao ključnu rečenicu izvukli i mnogi to kao naslov stavili da sam spreman dati novac za to da se u Hrvatskoj napokon istraži i jednom za svagda tumači istinita, a ne lažna povijest.

Mogu vam kao ekskluzivnu informaciju s ponosom reći da su u Hrvatskoj u tijeku pripreme oko formiranja fonda u koji ću čim se sve radnje pravno završe za početak poslati milijun hrvatskih kuna, a to je napominjem samo početak mojih aktivnosti u ovom projektu.

Ovaj projekt je strogo namjenski, tj. sva sredstva će biti uložena u pripremanje i financiranje znanstvenih skupova, tj. suočavanja povjesničara domoljuba. Kontaktirat ćemo sve povjesničare s povijesnih odsjeka i instituta na svim hrvatskim sveučilištima, među kojima su npr. svima dobro poznati Josip Jurčević, Stjepan Lozo, Blanka Matković, te istraživače poput Igora Vukića, Romana Leljaka i svih ostalih povjesničara i domoljuba, a s druge strane će biti pozvani, kako ih ja zovem, lažni povjesničari kao Ivo Goldstein, Tvrtko Jakovina i njima slični koji svojom lažnom poviješću i danas truju hrvatsku mladost pomoću laži u školskim udžbenicima te širenjem laži pomoću medijskih istupa na državnoj televiziji i raznim tiskovinama.

U današnjoj Hrvatskoj i ove 2021., 25 godina nakon slavnog Domovinskog rata, nažalost povijest nam pišu i tumače srpski ekstremisti i četnici te lažni povjesničari, a sve to uz prešutnu suglasnost nekadašnje domoljubne stranke.

Nedavno sam proslavio 80. rođendan i najveća mi je želja da Hrvatska napokon skine luđačku košulju laži izmišljotina i kleveta koje o nama već dva stoljeća uporno cijelim svijetom pronose naše neprijatelji i agresori iz Domovinskog rata, a koje smo pobijedili.

Naš posao nije gotov, Hrvatska nije i neće biti slobodna dok se napokon ne počne učiti prava, a ne lažna hrvatska povijest.

Ugledni poduzetnik iz Australije želi financirati istinu o povijesti Hrvatske

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR