Connect with us

Politika

Fred Matić: ‘Možemo je SDP 2.0’

Objavljeno

-

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić komentirao je za N1 lokalne izbore. Kazao je da SDP u usporedbi sa 2017. može biti zadovoljan, no on osobno nije zadovoljan situacijom na terenu.

“Tumačenje rezultata lokalnih izbora je nezahvalno, svatko predstavlja svoje rezultate, svi su pobijedili, svi su zadovoljni, a SDP je ponovio rezultate iz 2017. U usporedbi s tom godinom možemo biti zadovoljni, ali sa stanjem na terenu i u državi osobno nisam zadovoljan”, rekao je Fred Matić i dodao:

“Trebamo gledati one koji su slični nama, poput Možemo. To je SDP 2.0. SDP je malo zastao u vremenu i prostoru, to su iskoristile kolege iz sličnih stranaka, udaljili smo se od radnika, socijale, postali smo pristojna konzervativna stranka što SDP od postojanja nikad nije bio. Trebao je biti više okrenut malim građanima i njihovim problemima, Možemo je to iskoristio i to se pokazalo na izborima.”

Ipak vjeruje da je SDP još uvijek jači: “Najviše bih volio da se zaustave trendovi, unutarnja trvenja i osobni sukobi jer ako želimo živjeti socijaldemokraciju, pomoći građanima, moramo se okrenuti. Možemo nam je pokazao smjer kako to treba raditi. Vjerujem još uvijek da smo jači od njih i da imamo veću podršku, a obzirom na to da imamo infrastrukturu. Postoji mogućnost da odemo na marginu, HSLS je prije 20 godina imao 34 zastupnika u Saboru, a danas ih nema nigdje, kupe mrvice od HDZ-a. Ne bih volio da se to nama dogodi.”

Odnarodili smo se, nismo više bliski narodu, dali smo se u svjetske politike, dodaje: “Hrvatske građane ne zanima što se događa u Sjevernoj Koreji, nego što se događa oko njihovih zgrada…”

Smatra da Peđa Grbin može od stranke napraviti “SDP 2.0”:

“Imamo tri godine bez izbora. Ako stranka ne napravi ono što treba da postane druga, ako ne prva, onda ne znam što će biti. Peđa je mlad, ali iskusan, ima šansu, mora povesti stranku, pokazati joj smjer, a mi smo tu da korigiramo.” piše n1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari