Pratite nas

Komentar

Fred Matić: Opanjkavati svoju zemlju i svoga predsjednika Vlade u inozemstvu u najmanju ruku nije pristojno

Objavljeno

na

SDP-ov europarlamentarac Predrag Fred Matić gostovao je u Novom danu i komentirao aktualne političke događaje.

Komentirao je jučerašnje izlaganje premijera Andreja Plenkovića u Europskom parlamentu.

“Jučer je bilo interesantno, lijepo je bilo i Plenković je predstavio prioritete našeg predsjedanja u 6 mjeseci. Bilo je nekakvih nepristojnih tonova, ja se nisam javio za riječ. Plenković je to predstavio kao neki veliki uspjeh naše države, a to bi se moglo usporediti kao što sam i ja kod kuće na popisu za čišćenje snijega na svom ulazu pa prema tome dođem i ja na red da čistim snijeg, jer je to jednostavno takav raspored. Zato se nisam htio javiti, nešto posebno pohvalno nisam mogao reći na tu temu, a nešto loše nisam htio, jer opanjkavati svoju zemlju i svoga predsjednika Vlade u inozemstvu u najmanju ruku nije pristojno, zato sam se suzdržao od toga”, rekao je Matić.

Izjavu Ivana Vilibora Sinčića, koji je Plenkoviću u Europskom parlamentu poručio da je sitni prevarant, smatra nepristojnom. “Dalo bi se o tome pričati, ali takvu kvalifikaciju reći pred svima u najmanju ruku nije pristojno. Prljavo rublje pere se kod kuće”, rekao je Matić.

Govoreći o raspravi o povjerenju ministrici znanosti i obrazovanja, Blaženki Divjak, čiju je proceduru pokrenuo SDP, Matić je rekao da mu je o tome teško govoriti, jer je privatno prijatelj s ministricom.

“Što se tiče političkih stvari, učinjeno je tu dosta lošeg. Saborska procedura daje takvu priliku i sad mi se to čini passe. Kad je bilo aktualno, nije se o tome pričalo, a sad kad su se djeca vratila u škole, ponovno to ide nekim svojim tijekom,a mi pričamo o tome što se dogodilo nekada davno. Tako je to u saborskoj proceduri”, rekao je Matić.

Upitan kakav bi šef SDP-a, Davor Bernardić, bio kao premijer, Matić je rekao da to tek treba vidjeti. “Tko je sve bio premijer, tko je sve bio predsjednik države, pa što gospodin Bernardić ne bi bio premijer? To će odlučiti građani na sljedećim izborima. Dosad je uvijek bilo da je premijer predsjednik najjače stranke koja pobijedi na izborima i formira vladu, ali o tom potom, ima još vremena do toga”, rekao je Matić.

Kad se radi o odnosima u SDP-u, Matić je rekao da će primirje sasvim sigurno potrajati. “Mečka je igrala dvije godine pred našim vratima, sad se preselila pred vrata HDZ-a, pa neka oni sad imaju slatkih briga”, rekao je Matić.

Plenković: Hrvatska neće dopustiti da postane neformalni hotspot!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Herman Vukušić: Beljak promašio ‘Ceo fudbal’

Objavljeno

na

Objavio

Jutros sam posjetio stranicu FB gradonačelnika Samobora, Krešimira Beljaka, gdje je sinoć objavio fotografije svoje Spomenice Domovinskog rata i Zahvale Grada Samobora kao pripadniku 151. brigade HV-a, a sve u cilju demantiranja “laži” o njegovom ratnom putu i sudjelovanju u ratu.

Moram prvo napomenuti kako su i jedan i drugi dokument hvale vrijedna priznanja, premda je prvi doživio svojevrsnu “inflaciju” u općoj populaciji.

Međutim, inicijativa “Branitelji protiv Beljaka” nije niti pokrenuta kako bi se propitkivao njegov ratni put, već osudile i sankcionirale njegove izjave i govor mržnje, kao i poticanje na međusobnu društvenu netrepeljivost.

Ukoliko se, pak, pod pojmom “laž” Krešimir Beljak referirao na izjavu Tomislava Čalušića “Jabuke” o tome kako je u HOS-u Beljak proveo jednu noć dok ga roditelji nisu (uz prigodne pogrde😊) odveli natrag kući, istu je “demantirao” na krivi način😶

Zašto ne objavi drugo svjedočanstvo nekog svojeg suborca iz HOS-a u svoju korist?

Ukoliko Tomislav ne govori istinu, zašto Beljak to jasno ne kaže već pokazuje dokumente vezane uz popuno drugu postrojbu?

Međutim, puno opasniji od Beljakovih manipulacija i spinova su brojni komentari njegovih istomišljenika koji povodom spomenute Beljakove objave našu lijepu i krvavo stečenu Domovinu nazivaju “Rvatckom”, a sve nas lopovima, ognjištarcima, primitivcima, štakorima i sličnim “epitetima”.

Nadalje, Beljak i dalje dopušta da se na NJEGOVOJ facebook stranici širi teza o premalom broju udbaških ubojstava (“nisu ih sve potamanili”) uz prigodne emotikone smijeha do plača i to sve NAKON što se za tu svoju izjavu javno ispričao😡

Ovo zadnje smatram ili vrhuncem licemjerja i bahatosti ili potpunim ponorom ljudske pameti i morala…

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, kaže Beljak za nas koje on i njegove pristaše sustavno vrijeđaju: “Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već nakon izbora”.

Ne, Krešo, upravo suprotno.

Mi smo već jednom obranili Hrvatsku od takvih kao što ste vi svi skupa.

I opet ćemo

 

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ivkošić: Škoro ni lijevo ni desno, a može i bez Boga

Objavljeno

na

Objavio

Škoro ni lijevo ni desno, a može i bez Boga Miroslav Škoro nastavlja u svom stilu pjevušeći – ne dirajte mi vlast, jer ja ću je osvojiti.

Prije predsjedničkih izbora već se vidio na Pantovčaku, govorio je da drugi krug i neće biti potreban, a sad je malo manje siguran u trijumf pa kaže: “Dobijemo li 76 mandata, ni o kakvoj suradnji ni sa kim neću razgovarati.”

Naravno, i dalje na svojim širokim plećima želi ponijeti sudbinu naroda i države, a ima i novost koja se Crkvi i mnogim biračima neće svidjeti.

Pozivajući se na “zdrav razum” u kojem “nema ni lijevog ni desnog” pita se zar je “pritom važno idu li neki među nama u crkvu ili ne?” Ali ako je tako desnicu i Boga isključio ili relativizirao kao svjetonazorsku identifikaciju, ostao je jedan apsolut – Miroslav Škoro.

Kako nema dovoljno vremena za stvaranje novog političkog brenda, najbolje je da “ostanemo pokret” koji će na izbore izaći “pod mojim zaštitnim znakom”.

Sretna nam je politička budućnost, dakle, opet zajamčena, i opet ćemo vidjeti kako Škoro, kao i na predsjedničkim izborima, od svoga biračkog naroda dobiva premalo glasova, kako gubi i kako se gubi u poplavi svojih ambicija kao što se gubi izlivena Drava tražeći se po Osijeku dok se ne vrati u svoje prirodno korito, piše Milan Ivkošić/vecernji.hr.

Škoro: Na izbore ćemo izaći kao pokret pod mojim zaštitnim znakom

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari