Connect with us

Najave

Frljić i Pupovac u Rijeci organiziraju proslavu kontra-Oluje!

Published

on

I dok će Hrvati i građani Hrvatske koji tu zemlju doživljavaju svojom slaviti oslobođenje zemlje od srbo-četničkog okupatora, u organizaciji SNV-a sveučilišnog profesora i saborskog zastupnika Milorada Pupovca i Documente pod redateljskom palicom Olivera Frljića u HNK u Rijeci 5. kolovoza u 8 sati počet će, kako je to Slobodna Dalmacija nazvala – “Kontra-Oluja”.

[ad id=”68099″]

Slobodna Dalmacija objašnjava da “mnogi mirovni i manjinski aktivisti kao i društveni analitičari već dulje vrijeme upozoravaju da je 20 godina od okončanja Domovinskog rata zadnji čas za afirmaciju nove kulture sjećanja u kojoj će se sućut tražiti ne samo za svoje žrtve, nego i za žrtve drugih”.

Slobodna dalje piše da redatelj Frljić “nastojeći se suprotstaviti glorifikaciji rata koja se i dalje nameće kao službena dužnost svih građana” priprema “svojevrsni mirovni kontrapunkt kninskoj proslavi Dana domovinske zahvalnosti”. Tako će u riječkom HNK s početkom proslave u Kninu započeti razgovor s 5 žena različitih nacionalnosti, “listom ratnih stradalnica”, a razgovor će voditi aktivistica Vesna Janković.

Organizatori tvrde da će “Kontra-Oluja” biti dobro osigurana, a očekuju i žestoke reakcije i prosvjede braniteljskih udruga. Čak će i novinari za ulazak u HNK trebati posebne akreditacije.

Pupovčev SNV će, valjda u sklopu Kontra Oluje, uz pomoć agencije SENSE, objaviti i interaktivni narativ sa suđenja generalima Gotovini i Markaču – kroz koji će “tematizirati pet najspornijih točaka optužnice”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari