Connect with us

Nebuloze

Frljićeve jugoorgije: Sa šatorašima nije trebalo sjesti, već ući u crkvu i sve ih pohapsiti

Objavljeno

-

Intendant riječkog HNK Oliver Frljić sasuo je u razgovoru za novi Nacional niz teških riječi na račun branitelja iz Savske, Kolinde Grabar-Kitarović, suca Ivana Turudića, HDZ-a i predsjednika Tomislava Karamarka.

[ad id=”68099″]

Rekao je da je Ivica Račan najtočnije opisao HDZ, kad je rekao da je to stranka opasnih namjera.

”To je zločinačka organizacija koja je velikosrpsku agresiju na Hrvatsku nastavila u miru legalizacijom pljačke u procesu privatizacije i još sve to iskoristila kao alibi. Ubili su značajan broj ljudi u ovoj zemlji, ne metkom u glavu ili granatom, nego svojom  politikom. Mislim da se nakon svih onih afera koje su bile otkrivene, ta stranka trebala samoukinuti. Međutim, ona se vratila ojačana i provodi proces retuđmanizacije, što god to značilo, pa čak već zagovara verbalni delikt. Dakle čuli smo Karamarka i suca Ivana Turudića koji žele odrediti što se i kako u javnom prostoru smije govoriti o Domovinskom ratu. Sprema nam se agresija na zdrav razum i temeljna ljudska prava kao što je sloboda govora”, rekao je Frljić, koji je u široj javnosti najprepoznatljiviji po uvredljivim provokacijama u svojim predstavama.

Hrvatsko je društvo suštinski ksenofobično, napominje dotičući se i pitanja prosvjeda branitelja.

”Umjesto borbe s utvarama Jugoslavije, branitelji bi trebali ustati upravo protiv HDZ-a koji ih je poslao u rat, a zemlju u koju se toliko kune, temeljito opljačkao”, govori Frljić.

Kaže da je aktualna vlada pokazala da nema snage i odlučnosti te je napravila previše ustupaka.

”Smatram da premijer Zoran Milanović i ministar branitelja Predrag Matić nisu trebali nakon svega sjesti za stol sa šatorašima. Ispada da svatko od nas može izaći na ulicu, naoružati se plinskim bocama i ne znam čime sve ne i tako natjerati vladu da ga prihvati kao politički subjekt. Policija je trebala ući u crkvu na Markovom trgu i pohapsiti ih kako bi se ponašala u svakoj drugoj sličnoj situaciji. Ono što se dogodilo treba nazvati pravim imenom i prezimenom – to je bio pokušaj državnog udara”, izjavio je Frljić.

Napao je i predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović.

”Predsjednica nije predsjednica svih građana, što je vrlo jasno iz njezinih prvih sto i nešto dana, ona zastupa interese isključivo jedne partije. Dok se to ne promijeni, a ne vidim da će se to u njenom mandatu dogoditi, nemam razloga da je osobno dočekam u riječkom kazalištu jer svoju trenutačnu funkciju ne smatram bitnijom od svojih građanskih prava”, zaključio je Frljić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari