Pratite nas

Reagiranja

Frljići bi sada hapsili i sudili

Objavljeno

na

Nakon što su dobili što su tražili

Nakon niza provokacija Olivera Frljića, intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, netko je na raznim mjestima fasade ovog kulturnog hrama nacrtao ustaške simbole te sprejem ispisao prezime ekstremnog ljevičara, Jugoslavena – Frljića. Pojedini mediji skloni ovom intendantu isticali su da se to dogodilo zbog “nekoliko performansa (sic!) čelništva HNK.” Za riječ se odmah javio i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

  • Iscrtavanje ustaških simbola na zgradi kazališta je sramotno djelo koje zaslužuje svaku osudu. (…) Većina autora takvih grafita ne zna povijesne činjenice i Frljića kritiziraju zbog njegovog rada kroz koji analizira bolne povijesne istine, a one očito ne idu uz zamišljenu sliku hrvatske povijesti koju dio naših sugrađana ima u svojim glavama. Grafiti će biti uklonjeni u što kraćem roku – naglasio je Obersnel.

Ovim činom (zamislite!) zgroženi su intendant Oliver Frljić i glavni dramaturg i ravnatelj riječke Opere Marin Blažević, jer se radi, kako su istaknuli, o zaštićenom spomeniku kulture u gradu Rijeci! Stoga, rekli su, očekuju reakciju ne samo nadležnih institucija nego i onih predstavnika kulturne javnosti, napose kazališne, koji su proteklih tjedana raspirivali mržnju spram umjetničkog programa riječkog kazališta.

Ma nemoj!

Dakle, frljići su tek sada shvatili da je riječ o “zaštićenom spomeniku kulture”, a to ne znači da jedino ti i takvi smiju i mogu, primjerice, na Dan neovisnosti umjesto hrvatske državne zastave stavljati onu pod koju oni spadaju, a to je zastava pedera i lezbača.

Kad su provocirali javnost, a poglavito hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskoga rata sa svojim “performasama”, (čitaj: glupostima i mržnjom), to je bila “sloboda govora”, to je bilo “nešto novo”, a sad im je netko vratio. Oni bi da se sve njihove protivnike uhiti i da ih se po kratkom postupku likvidira, jer oni i samo oni imaju pravo vrijeđati, klevetati i unositi razdor među Hrvate. Ističu da je Slobodan Prosperov Novak izjavio da “Frljić nije ništa drugo nego jedan ustaški intendant”. Pa, što je u tome čudno? Čovjek ima takvo mišljenje o bivšem dečku Danijele Trbović. Taj i takav intendant, koji nije ništa drugo nego najveća hrvatska kulturna sramota, nedavno je na nekoj srpskoj televiziji izjavio da je on Jugoslaven! A protiv koga su se hrvatski branitelji borili u hrvatskom Domovinskome ratu?

No, ne bi se složili da je Frljić “ustaški intendant”. Prije bi bilo da je “regionalni”, tj. Jugoslavenski ili najbolje i najtočnije rečeno -. “redatelj pedera”.

Inače, Rijeka nije zaslužila da na čelu kazališta ima takve ljude. A to da se na Frljićevim predstavama okuplja nekoliko stotina gledatelja (što on naziva “gužvom”) samo je znak da ga u ovoj sredini toliko uvažava i cijeni, od sto dvadeset tisuća stanovnika, koliko ima samo grad Rijeka!

Stoga, razni frljići, što ste se zapjenili onim što ste vidjeli na fasadi kazališta – Ljudi, o vama, jednostavno imaju takvo mišljenje, a mišljenja su različita.

Vrijeme je da HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci ponovno postane hrvatsko kazalište, a da frljići odlepršaju u Banja Luku, Beograd ili Novi Sad, gdje im je i mjesto.

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari