Pratite nas

Reagiranja

FTV traži od Hadžiomerovića sporazumni raskid radnog odnosa

Objavljeno

na

Poslovodni odbor RTV Federacije BiH uputio je otvoreno Bakiru Hadžiomeroviću, kandidatu Socijaldemokratske partije BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kojim ga poziva da odstupi sa uredničke pozicije na FTV-u.

”Ovo pismo je bilo spremno i kanili smo Vam ga poslati netom nakon objave Vaše kandidature za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, ali smo od takve nakane tada prije mjesec dana odustali kako se ne bi pogrešno protumačilo da FederalnaTV hoće izravno utjecati na Vaš, sada je već jasno, solidan rezultat u predizbornoj utrci”, navodi se u pismu.

Pismo “ima za cilj krajnje konstruktivne namjere i upućuje nas sve zajedno iznalaženju što hitnijeg konačnog rješenja na zadovoljstvo obiju strana, te molimo da tako i bude shvaćeno s Vaše strane”.

”Naime, namjera nam je da u zakonskom i moralnom smislu zaštitimo i Vas i profesiju kojom ste se donedavno bavili, te da odnos RTV Federacije BiH s Vama reguliramo sukladno zakonskim i etičkim normama.

S obzirom da je poznato kako ste se kandidirali za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, te se učlanili u političku stranku, dužni smo radi zaštite digniteta RTV Federacije BiH, ali i Vas, te posebno i zaštite profesije kojoj ste donedavno pripadali, obratiti Vam se ovim pismom kako bismo pravovremeno razriješili probleme koji bi mogli veoma brzo postati složeniji”, navedeno je.

Prema privremenoj mjeri Općinskog suda koja se u praksi protegla na dugoročnu sudsku mjeru u Hadžiomerovićevu korist, i zbog iste, on već skoro dvije godine, pa tako i trenutno, posjeduje ugovor o radu za najvišu uredničku poziciju u RTVFBiH – “Urednik TV programa i multimedije”, stoji u pismu.

”Svojim izravnim angažmanom u politici, gdje Vas je odabralo da se utrkujete kao kandidat za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, definitivno ste i nepovratno raskinuli s novinarskom profesijom, a što ste i sami u nekoliko navrata javno priopćili”, navedeno je.

Stoga Poslovodni odbor poziva Hadžiomerovića da se u pisanoj formi obrati svom poslodavcu RTV Federacije BiH i zatraži sporazumni raskid radnog odnosa, “jer sa stajlišta međunarodnih kodeksa demokratskog svijeta neprihvatljiv je izravan politički angažman osobe koja je na tako visokoj poziciji u Javnom servisu”.

”Vjerujemo kako je i Vama mučno da ste istodobno politički izravno angažirani na jednoj strani, a da na drugoj strani već par godina svakomjesečno prihodujete sredstva prikupljena od građana koji plaćaju RTV taksu, i to ih prihodujete po osnovu osobnog dohotka, naknade za prijevoz na posao i natrag, te toplog obroka i još svih doprinosa na lični dohodak koji se redovno uplaćuju zbog spomenute privremene sudske mjere.

I sve to prihodujete za poziciju Urednika u Javnom servisu za koju je prvi uvjet politička nepristranost. Mišljenja smo, i opet ponavljamo, kako je moralan čin da zaposlenik koji se već kandidirao na političku poziciju kao što je član Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, te se učlanio u političku stranku, samoinicijativno zatraži da odstupi s novinarsko-uredničke pozicije u Javnom servisu RTV Federacije BiH.

Ujedno naš zakon o JS RTV FBiH (Službene novine FBIH br.48/08) u članu 38. u stavu (7) (Programski prinicipi) kaže da se »proizvodnja i uređivanje programa« vrši »..nezavisno od stajališta državnih organa, političkih partija i drugih interesnih grupa«, kao i u članu 39. stav (c) pomenutog Zakona (Ostvarivanje programskih principa) da će RTVFBiH »poštivati i poticati pluralizam političkih, religijskih i drugih ideja«.

Samom činjenicom da ste se kao zaposlenik RTV Federacije BiH javno odredili naspram svog političkog stajališta i pripadnosti jednoj političkoj opciji, isključuje Vašu nepristrasnost. Ipak, ostavljamo Vam na volju da upravo Vi odlučite o definiranju sutrašnjeg vlastitog dostojanstva i ugleda. Ujedno, Vaše eventualno daljnje inzistiranje da ostanete na poziciji urednika TV programa i multimedije na kojoj već više od dvije godine svakomjesečno i redovito crpite obilate materijalne i sve ostale prinadležnosti, usprkos što ste se kandidirali i u političku stranku već učlanili, može značiti da ovu poziciju u RTV Federacije BiH očajnički držite u pričuvi i to posebice nakon objave rezultata Općih izbora 2014.

Radi vjerodostojnosti u Vašem daljnjem političkom radu, zaštite ugleda medijske kuće RTV Federacije BiH, a duboko svjesni činjenice da valjda ne planirate i dalje svakomjesečno prihodovati javna sredstva za radno mjesto koje ne može pripadati političarima, vjerujemo da ćete, kao novi i perspektivni političar, podnijeti zahtjev za sporazumni raskid radnoga odnosa.

Tim zahtjevom Vi ćete, na vlastitom primjeru, pokazati da ne prihvatate neprirodni radni odnos na kojem jedan deklarirani političar dobija značajna financijska sredstva od građana/pretplatnika putem RTV takse za radno mjesto koje mu, kao političaru, ne pripada.

Dok ste svojevremeno bili dio novinarske zajednice, upravo ste Vi političarima spočitavali neprirodno i amoralno uzimanje novca od strane građana, a isto spočitavate i danas u svakom Vašem javnom istupu. Apeliramo na Vašu savjest da u konačnici odlučite što je najbolje za vas i za Kuću u kojoj ste ostvarili sve ono čime se danas u javnosti svakodnevno samopromičete.

Ujedno, najiskrenije Vam želimo uspjeh u daljnjem radu i političkom angažmanu koji ste tek odnedavno javno i objavili”, navodi se u pismu Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH koje potpisuje Džemal Šabić, generalni direktor RTV Federacije BiH.

izvor. HMS.ba

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari