Connect with us

Hrvatska

Fuchs: Polazišna točka je da djeca kreću u školu 7. rujna

Published

on

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u utorak kako je polazišna točka njegova ministarstva da će učenici u Hrvatskoj u škole krenuti 7. rujna, poručivši da će preporuke radne skupine nastojati u obzir uzeti sve specifičnosti školskih ustanova.

“To je polazišna točka ministarstva, da djeca kreću 7. rujna u škole, a do tada će sve škole, nastavnici, roditelji, dobiti upute kako se ponašati”, izjavio je Fuchs nakon sastanka Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021 u okolnostima epidemije koronavirusa.

Ustvrdio je kako je radna skupina u tom formatu tek počela raditi, te da će nastaviti intenzivno raditi sljedećih dana. Kazao je da su identificirani brojni problemi, odnosno specifičnosti pojedinih škola u Hrvatskoj, a radna skupina mora naći nekoliko varijanti mjera kako bi bile jednako učinkovite u školama u Zagrebu i u školama izvan Zagreba.

“To će biti sve skupa propisano detaljno”, kazao je Fuchs dodavši da su u radnu skupinu uključene kompetentne osobe s različitih područja, koje mogu reći koliko je kompleksno vratiti djecu na jesen u školu, a čvrsto vjeruju da će s promišljenim mjerama to i učiniti.

Najavio je kako bi razrađene mjere i upute trebale biti gotove najkasnije do 31. kolovoza. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari