Connect with us

Hrvatska

Fuchs se nada da od idućeg tjedna djeca neće nositi maske u učionicama

Objavljeno

-

U Ministarstvu obrazovanja pregovaraju s epidemiolozima o mogućem ukidanju nošenja maski u školama, a ministar Radovan Fuchs istaknuo je da je varijanta sa samotestiranjem dala vrlo dobar rezultat te se nada da od idućeg tjedna djeca neće nositi maske u učionicama.

Odmah na početku bilo je identificirano oko 2000 asimptomatskih slučajeva kod djece, broj zaraženih učenika izrazito pada, prošli tjedan smo imali svega 20-ak pozitivnih, a potvrđenih PCR testom, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs za HRT.

To je, istaknuo je, izrazito malo u odnosu na one brojeve koji su se kretali od 1500 do 2000.

Sada imamo praznike i razgovaramo i dogovaramo varijantu da skinemo i maske djeci u učionicama, rekao je i dodao da će to “do kraja morati usuglasiti s Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo”.

“Što se toga tiče, mislim da idemo u tom smjeru i ja se nadam da ćemo već od sljedećeg tjedna moći funkcionirati na način da djeca u školama neće trebati imati maske, ali dozvolite da obavimo završne razgovore s epidemiolozima, ali idemo apsolutno u tom smjeru”, rekao je ministar. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas