Connect with us

Fule dolazi razgovarati s liderima; politička kriza u FBiH koči i državu

Objavljeno

-

Lideri HDZ-a BiH Dragan Čović i SBB-a BiH Fahrudin Radončić sastali su se jučer u Mostaru. U dužem razgovoru dotaknuli su se svih tema koje su vezane za aktualna pitanja u BiH.

”Razgovarali smo prije svega oko političke situacije u BiH i aktivnosti koje nam predstoje u slijedećem tjednu vezane za razgovore oko implementacije presude u slučaju Sejdić-finci, te izbora koji nam predstoje”, kazao je jučer za Večernji list nakon sastanka predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Lideri stranaka u BiH dobili su poziv iz Ureda specijalnog predstavnika u BiH za sastanak 17. siječnja. Naime, iz Bruxellesa u Sarajevo na sastanak s bh. liderima dolazi europski povjerenik za proširenje Stefan Fule.

Tema razgovora je implementacija presude u slučaju Sejdić-finci, te novi pokušaj postizanaj dogovora.

Kako doznaje Večernji list, predsjednici stranka naredih dana obavit će i međusobne razgovore u pripremi sastanaka s Fuleom kako bi se pokušalo pronaći rješenje.

Već 14. siječnja bit će otvoreni razgovori na ovu temu, a ostaje vidjeti hoće li ovaj Fuleov dolazak u BiH rezulturati dogovorom. Na sastanku Čovića i Radončiča bilo je riječi i o političkoj krizi u Federaciji BiH, u svjetlu posljednjih događanja vezanih za Parlament i Vladu.

Politička kriza u FBiH utječe na BiH, a kaos koji je stvoren dovodi u pitanje mnoge stvari vezane za funkcioniranje BiH. Dio razgovora bio je posvećen izborima, pripremama stranaka i aktivnosti koje slijede po ovom pitanju. Lideri stranaka potvrdili su suglasnost oko svih bitnih pitanja, prenosi Večernji list.

”U Zagrebu na službenim sastancima s predstavnicima hrvatske vlasti sam 13. siječnja, a razgovori oko pitanja Sejdić – Finci kreću od 14. siječnja. To je to vrijeme kada bi se trebalo razgovarati ponovo na tu temu. Razgovarat će se i u Parlamentu. I to je jedan pokušaj da se riješe problemi”, kazao je Čović u petak nakon sjedice HNS-a.

Hrvatski predstavnici na razgovorima s Fuleom u petak u Sarajevu ponovno će potvrdit stav u kojem zagovaraju poštivanje principa da jedan narod drugom ne bira predstavnike.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari