Connect with us

Vijesti

Furio Radin: ‘ZDS je fašistički pozdrav, Uvijek ću se suprotstaviti tom sloganu, toj sramoti’

Objavljeno

on

Arhiva

Furio Radin, zastupnik talijanske manjine, rekao je u N1 Studiju uživo kako ne bi imao ništa protiv da se predsjednik Republike Hrvatske bira u Saboru.

“Milanovića nitko ne može spriječiti da ima svoj stil. Ne možete promijeniti stil predsjednika”, rekao je.

Upitan kakvom načinu biranja je skloniji kaže kako ne bi imao ništa protiv da se predsjednik RH bira u Saboru. “Predsjednik može biti izabran od naroda ili Sabora. Postoji nesklad između predsjednika i kompetencije, ingerencije.”

Na čijoj je strani u sukobu, treba li se aktivirati članak 17. ili je dobro ovako kad su u pitanju ovlasti Nacionalnog stožera civilne zaštite, Radin kaže kako ovo nije utakmica, niti je navijač da bude na nečijoj strani.

“Stožer je radio dobro. Ne trebamo mijenjati pravila igre zadnjih, nadam se, 15 minuta utakmice. Ako će se bolest proširiti, na jesen bismo mogli razmišljati i o tome što govori predsjednik”, smatra.

SDSS-ov Boris Milošević je predstavnik svih manjina, kaže Radin. Ako će njegov odlazak u Knin na obilježavanje ‘Oluje’ donijeti dobro, onda je, govori, dobro da Milošević ode.

“Svaki fašistički pozdrav je jedna sramota. I ‘Za dom spremni’ je sramota. Uvijek ću se suprotstaviti tom sloganu, toj sramoti. To je fašistički pozdrav i to se zove apologija fašizma. Fašizam je totalitaran kriminalni sustav kojem se treba suprotstaviti. Vjerujem da to sigurno misli, tj. znam da misli i premijer Plenković.” komentirao  je Furio Radion za N1

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari