Pratite nas

Gonjanje

Gangster: Hercegovci su pravi dečki brzo se za novčanik potežu što je ženama jako bitno

Objavljeno

na

Udavače s Burme i Tajlanda uskoro bi mogle doći i u Hercegovinu kako bi poklonile svoje srce i izrekle sudbonosno “da” Hercegovcima koji su pomoć pri odabiru svoje životne suputnice potražili kod čuvenog provodadžije, najpoznatijeg na ovim prostorima Nedjeljka Babića Gangstera. Zatekli smo Gangstera na sajmu vjenčanja u Splitu. Kaže kako obilazi sve takve i slične događaje, “bliske” onom čime se on bavi. Jer tko zna, možda sretne nekoga koga treba udati ili oženiti, a on u tom slučaju jedva dočeka spojiti dva, kako je kazao, zalutala srca koja se, eto, spletom okolnosti, nisu uspjela pronaći.

Pripreme za Azijke

“Treba malo pogurati takve stvari”, kaže Gangster te na upit je li istina da dolaze djevojke iz dvije azijske zemlje, odgovara potvrdno. I ne samo odatle. Gangster će se, naime, uskoro baciti na tržište u Albaniju i Kinu, a o djevojkama iz Ukrajine, Rumunjske i drugih balkanskih zemalja da i ne govorimo. One su već starosjedioci na našim prostorima, jer u 20-ak godina koliko se bavi ovim poslom, Gangster je “uvezao”, kako on to zna kazati, na stotine njih i sretno ih udao.
“Sad najprije mlade s Burme i Tajlanda. Moj prijatelj koji mi pomaže u ovim poslovima je otišao tamo izvidjeti situaciju. Polako vršimo pripreme. Jer, znate, mi to moramo sve fino uskladiti. Imamo upitnike momaka koji su naručili te cure pa sve mora biti kako su oni kazali”, kaže Gangster te pojašnjava kako u svakom upitniku stoje godine, stručna sprema, i ostali podaci. Potom, ako se djevojci ili momku svidi što piše u upitniku, ide upoznavanje, najprije preko Skypa pa onda dalje prema dogovoru. “Prije je bilo preko pisama i fotografija, danas je ova tehnologija uznapredovala pa je još bolje”, kaže ovaj imotski provodadžija koji se ovih dana sprema na Vis, jer u zadnje vrijeme najviše poziva “upomoć” je dobio od momaka s ovog hrvatskog otoka.
“Hoće se ženiti, a cura nigdje. Ili su se udale, odselile ili su po fakultetu… Idem do njih, malo ću ih poslikati, popuniti upitnike i slati na Burmu i Tajland. Imam u planu što više žena dovesti iz te dvije zemlje. Jer neće sve na Vis, nego i u druge dijelove Hrvatske, a moguće i Hercegovinu”, kaže Gangster.

Hercegovci dobri momci

U Hercegovini je, tvrdi, pomogao mnogim momcima i curama da se spoje.
“Imam mladića iz Mostara, Širokog Brijega, Posušja, Rame… Jednu sam Mostarku udao u Posušje, i to je išlo tako zgodno. Mladić ima dobro auto, visok i zgodan, ima svoj obrt i radi. Dođoše nedavno do mene u Imotski da me počaste i da mi se zahvale. A meni je najveća zahvala kada vidim da su sretni i da sam tome ja pridonio”, ističe Gangster koji za Hercegovce ima samo riječi hvale.
“Oni su pravi dečki, veći su kavaliri nego ovi ovamo. Brzo se za novčanik potežu, što je ženama jako bitno, da nije škrt, da hoće počastiti. Oni voze dobre aute i stvarno su na cijeni. Imam dosta djevojaka iz Hrvatske koje bi se rado udale u Hercegovinu”, kaže on te nam iznosi jedan zabrinjavajući podatak prema kojem je u mjestu Drinovci pored Gruda trenutačno 400 neoženjenih, a djevojaka je tek 50-ak. Gangster to nastoji nekako ublažiti pa je, kako kaže, planirao dovesti neke djevojke iz Banje Luke gdje je omjer žena i muškaraca 8:1. Dakle, jedan muškarac na 8 žena. U Hercegovinu je do sada Gangster, osim domaćih cura, uglavnom “plasirao” Ukrajinke. No, dobrodošle su sve druge, jer, mišljenja je Gangster: “Žena je kao drača, gdje je god posadiš, ona će se primiti.”

Spojio više od 350 brakova

U svojoj evidenciji ovaj provodadžija ima oko 3000 mladića koji traže brak ovim putem. Većina njih su ili previše zaposleni pa nemaju vremena tražiti ili su sramežljivi, a neki od njih jednostavno više vjeruju u ovakvu vrstu sklapanja veze nego u onu uobičajenu. Gangster kaže da je nemoguće svima stići naći djevojku pa se trudi “odraditi” što više njih, počevši od onih malo starijih kojima je odavno bilo vrijeme ženidbe. Oni mlađi mogu mali i pričekati. S druge strane, žena je dvostruko manje. One se manje javljaju, vjerojatno što zbog sramežljivosti, što zbog predrasuda, što je, prema njegovom mišljenju, pogrešno.
“Ma pusti predrasude, neka misle što tko hoće. Važno je da svaki čovjek nađe svoju bolju polovicu, sam ili nekim drugim putem, nije važno. Grijeh je ostati sam”, kaže te nam otkriva još jedan podatak vezan za Hrvatsku. Naime, u Hrvatskoj se trećina žena ne udaje do 50-te godine. Neće da se udaju, neće obvezu, neće rađati djecu, a kad dođu u 50., tada hoće, a tada im je malo kasno.
“Kaže meni nedavno jedna žena: ‘Evo, gospodine Nediljko, spremna sam roditi.’ Pitam je ja: ‘Pa koliko je ono tebi godina’, a ona meni: ‘Pa sad će 50.’ Ja se uhvatio za glavu, kažem joj: ‘Ženska glavo, što ćeš sad rađati?! Ne može to tako’”, prepričava nam Gangster.
Ponosan je jer je do sada, preko svoje agencije “Nada”, spojio više od 350 brakova. U poslu mu pomažu prijatelji pa i, kako ih on zove, posrednici među kojima su i žene koje su došle iz nekih stranih zemalja, a udale su se zahvaljujući njemu.
“Neke od Ukrajinki i Rumunjki mi pomažu. Traže cure iz svoje zemlje pa sve jedna povlači drugu. One imaju svoje prijateljice koje nisu udane, jedna pozove rodicu, druga prijateljicu i nakupi se tih cura. U Ukrajini je viška žena. One su došle tu, shvatile su to ozbiljno i sada mi pomažu da i druge pođu njihovim stopama, uvjerile su se da je ovdje kod nas jako dobro”, objašnjava.

Savjeti momcima i curama

Za kraj je Gangster htio dati pokoji savjet kako za muškarce, tako i žene.
“Muškarac, kao prvo, mora biti kavalir. Jer, žene ne mogu oprostiti škrtost. To je najgora mana kod jednog mladića. Na žene se trošilo od kada je Boga i svijeta. Ne mora svatko biti lijep i zgodan, postoje stvari koje su vrjednije. Mora biti duhovit, pomalo zanimljiv, ponekad fino i zapjevati, da je ugodno u njegovom društvu. A žene… One moraju uvijek biti vesele. Jer ja uvijek kažem: ‘Sačuvaj me, Bože, namrgođena ženska.’ To je važnije nego da bude kao Anica Martinović. Mora se fino i odijevati, imati lijepu frizuru da privuče pozornost na sebe”, poručuje Gangster, poznati Imoćanin koji je život posvetio spajanju “usamljenih srdaca”. I dok je u početku spajao momke i cure samo u svom Imotskom i okolici, posao se toliko proširio da danas mora na sve strane svijeta.
“Manjak je djevojaka kod nas. Moramo se baciti na sva tržišta jer uvozimo ono što kod nas nema – žene. Kad uvozimo banane, ovo ili ono, zašto ne i žene”, zaključuje Gangster.

dnevni list

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari